Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Onduidelijkheid over extra miljard voor ouderenzorg

Het is nog onduidelijk waar het extra miljard uit het regeerakkoord voor 12.000 extra verpleegkundigen en verzorgenden in de ouderenzorg aan uitgegeven zal worden. Zorgverzekeraars, zorgaanbieders en het ministerie onderhandelen nu over alternatieve bestemmingen voor het vrijgekomen geld.
Onduidelijkheid over extra miljard voor ouderenzorg

In het gedoogregeerakkoord heeft de Kamerfractie van de PVV een extra miljard euro voor 12.000 verpleegkundigen en verzorgenden in de AWBZ veiliggesteld. Naar nu blijkt is het niet mogelijk om deze 12.000 ouderenverpleegkundigen nog dit jaar te vinden.

Werkdruk verminderen
PVV-Kamerlid Fleur Agema vindt de onderhandelingen ‘kolder’, zo zegt zij tegen website Zorgvisie. ‘Ze hebben jaren en jaren voor elkaar gekregen om korting op korting door te voeren en nu zou extra geld niet kunnen? Gewoon de minnetjes in de plusjes veranderen en uitvoeren’, aldus Agema. Het geld zou volgens het Kamerlid ten goede kunnen komen aan bijscholing ‘Scholing is een nadrukkelijke wens in het gedoogakkoord, maar ook de aanschaf van apparatuur om werkdruk te verminderen, zoals tilliften en decubitusmatrassen, zijn denkbaar.’

Meer scholing verpleegkundigen
Tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer deze week over de kwaliteit van de ouderenzorg riepen deskundigen massaal op het extra geld vooral te investeren in scholing, zo meldt de site Zorg en Welzijn. Kamerleden spraken met mensen uit de praktijk, bestuurders, brancheorganisaties, wetenschappers en andere deskundigen in de zorg over de thema’s regelgeving en toezicht en personeel.

Zorgvisie / Zorg en Welzijn
Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

3 REACTIES

  1. 1 miljard gedeeld door 12ooo = een hioop geld per verpleegkundige,ik heb zo’n idee dat dat geld ten behoeve van de verpleegkundige zelf komt,maar dat e.e.a deskundig wordt afgeroomd door o.m öpleidingsinstituten”die voor veel geld de cursus koken zonder pannen en naaien zonder garen zullen gaan aanbieden

  2. Lees alle reacties
  3. Scholing?? Ik werk mijn leven lang in de zorg ben 58jr en moet nu op cursus mondverzorging???
    1everzorg ik mijn mond mijn hele leven en hoe heb ik het in godsnaam al die jaren gedaan, niet goed/
    En nu pas op cursus?BIJ NAVRAAG KRIJGT DE ORGANISATIE 1,5 MILJ. subsidie geen wonder dat er van alles wordt verzonnen. Kom nou we zijn al jaren professioneel en de mens heeft in 5000jr nog de zelfde anatomie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.