Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook Abvakabo start steunpunt voor misstanden

Na vakbond NU'91 heeft nu ook ABVAKABO FNV een digitaal steunpunt gestart waar verpleegkundigen nijpende situaties in de zorg kunnen melden.

De vakbond wil zo de misstanden inventariseren om gerichter actie te kunnen ondernemen tegen onverantwoorde zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Onderbezetting
ABVAKABO FNV maakt zich zorgen over onderbezetting en de inzet van onvoldoende gekwalificeerd personeel. Volgens de vakbond levert dit vooral in de avond en de nacht onverantwoorde situaties op. NU’91 vraagt verpleegkundigen en verzorgenden te melden hoe de bezetting op de afdeling of instelling is geregeld tijdens de zomerperiode. NU’91 gaat alle klachten begin september evalueren. Ook vorig jaar was de inzet van onbekwaam personeel een veelgehoorde melding van verpleegkundigen. ‘Als nu blijkt dat er dit jaar eenzelfde soort klachten zijn, dan is het een jaarlijks terugkerend probleem’, zei Karin Weerts van NU’91 bij de opening van het meldpunt in juli.

Zorgpersoneel kan melding maken van misstanden via onverantwoordezorg@abvakabo.nl en bij NU’91 via deze link

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.