Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Ook Britse verpleegkundigen willen geen prik

Ook Britse verpleegkundigen staan niet te springen om een vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A: een derde weigert.

Dat blijkt uit een enquête die het Britse Nursing Times Magazine hield onder 1500 lezers. Eind juli al bleek uit een poll van Nursing.nl dat een kwart van de Nederlandse verpleegkundigen geen vaccinatie wil tegen de griep (Nieuwe Influenza A).

Veiligheid vaccin
In de Britse enquête geeft 30 procent aan ‘nee’ te zeggen tegen een vaccinatie. 33 procent weet het nog niet. Slechts 37 procent van de verpleegkundigen weet zeker dat zij de vaccinatie nemen. De weigerende verpleegkundigen zijn vooral bezorgd over veiligheid van het vaccin.

Plicht
Professor David Salisbury, directeur van het ministerie van Volksgezondheid voor immunisatie, vindt het betreurenswaardig als verpleegkundigen zichzelf ‘bewust in gevaar zouden brengen.’ Salisbury: ‘Ze hebben een plicht tegenover hun patiënten en zij hebben een plicht tegenover hun families.’

www.zaplog.nl / Nursing
Door: redactie Nursing

5 REACTIES

 1. Dr.Salisbury en Emmeke zijn niet van deze tijd. Florence Nightingale is al jaren dood en een plicht tegenover de patiënten is niet belangrijker dan het eigen welzijn. En al helemaal niet een morele plicht, dat nog als begrip uit de middeleeuwen (ofzo) stamt.
  wij hebben als verpleegkundigen en als verzorgenden een vak geleerd en een baan, waarbij we met mensen werken. Net als ieder ander moeten we dus goed voor ons zelf zorgen om zo goed mogelijk ons werk te doen. Als dat betekent dat we geen ongetest vaccin willen nemen moet men niet met deze flauwekul aan komen.
  Dr. Salisbury en Emmeke…..schande!!!!

 2. Lees alle reacties
 3. Als ze op vakantie gaan naar verre landen…….voor hun eigen plezier en veiligheid laten ze zich wel met allerlei rotzooi inenten!!!! Dan zijn er geen bezwaren. Ik vind: als werker in de gezondheidszorg heb je een morele plicht om je te laten vaccineren, het is voor de veiligheid van jezelf maar zeker voor die van anderen,

 4. citaat:
  Universele verklaring van verzet tegen verplichte vaccinatie
  Gericht aan de Wereld Gezondheids Organisatie
  Gesponsord door de Vaccine Resistance Movement
  ” Wij, ondergetekenden, als vrije mannen en vrouwen, verwerpen het gezag van de Wereld Gezondheids Organisatie (WGO) om een algemene verplichte vaccinatie te eisen. Ons lichaam is onafhankelijke terrein en uitsluitend onderworpen aan onze eigen beslissingen. Iedere poging tot schending van dit vertrouwen moet beschouwd worden als een inbreuk op het genoemde fundamentele recht. Wij beschouwen dan ook onze verkozen regeringen verantwoordelijk voor de verdediging hiervan met deze waarschuwing: wij voorspellen een gezamenlijke gerechtelijke vervolging mocht ons onvervreemdbaar recht op zelfbeschikking worden genegeerd. ”
  http://www.thepetitionsite.com/1/a-universal-declaration-of-resistance-to-mandatory-vaccinations
  De bedoeling is 1 000 000 handtekeningen te verzamelen onder deze petitie. Niet twijfelen dus, ga naar bovenstaande link en teken.
  Stuur deze link door naar uw vrienden en kennissen.
  dr. Kris Gaublomme

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.