Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook lintjes voor verpleegkundigen

Bij de jaarlijkse lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag kregen vandaag 2.906 mensen een koninklijke onderscheiding. Ook dit jaar kregen weer verschillende (oud-)verpleegkundigen een onderscheiding.
Foto: ANP

Mevrouw van Velzen (67) uit Alkemade: Henny van Velzen is sinds 1975 verpleegkundige. Eerst in dienst van het Bethlehem ziekenhuis in Den Haag en sinds 1988 werkt Henny van Velzen in het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer als waarnemend hoofdverpleegkundige. In 1993 specialiseerde zij zich als gynaecologie verpleegkundige. Twintig jaar geleden startte ze uit het niets de afdeling Urologie. Dit groeide onder hun handen uit tot een goed lopend specialisme binnen het Langeland ziekenhuis en heeft ertoe geleid dat er in het Langeland ziekenhuis nu een goed lopende vakgroep urologie aanwezig is. Van 2000–2003 was ze Interim hoofd afdeling Chirurgie. In 2010 werd zij Verpleegkundig Assessor, verantwoordelijk voor het beoordelen (selecteren, classificeren, plaatsen, certificeren/diplomeren) van leerling verpleegkundigen. Henny van Velzen is als verpleegkundige 43 jaar lang symbool en boegbeeld geweest van het Langeland Ziekenhuis.

Mevrouw Vaessen-Donners (69): Toos Vaessen-Donners is in de periode tussen 1990 en 2012 ongeveer 25 keer met de Stichting Nederlandse Lourdesbedevaart voor Zieken (NLZ) mee geweest naar Lourdes als vrijwilliger. Daarnaast was zij bestuurslid en vrijwilliger van De Zonnebloem afdeling Melderslo, met als aandachtspunt het bezoekwerk. Vanaf 2014 gaat zij jaarlijks als vrijwillig verpleegkundige een week mee met een regionale Zonnebloemvakantie. Zij is mantelzorger geweest en is vrijwilliger bij de plaatselijke KBO.

Mevrouw Philipsen-Keijsers (69) uit Horst: is vrijwilliger bij de Zonnebloem afdeling Horst. Wekelijks gaat zij op bezoek bij gasten van de Zonnebloem, zij helpt bij het organiseren van activiteiten, gaat één keer per jaar mee met een boottocht als verpleegkundige en één keer per twee jaar gaat ze mee met een vakantieweek. Bovendien is zij vanaf 2013 vrijwilliger bij Stichting SamenUitBus.

De heer Nulkes (64) uit Breda: is werkzaam als districtshoofd van de Nationale Vereniging De Zonnebloem in Breda. Hij heeft afdelingen opgezet, vele vrijwilligers begeleid en bijgestaan, problemen opgelost en er vooral voor gezorgd dat de vrijwilligers zich gewaardeerd en gezien voelen. Daarnaast was hij van 1972 tot 1989 als vrijwilliger bij Vereniging De Zonnebloem. Hij was actief bij de Zonnebloemvakanties als verpleegkundige, organisator en sfeermaker van allerlei activiteiten. Het deed dat met zoveel enthousiasme dat hij zelfs tot ‘Hoofd vakantie’ werd benoemd. Daarnaast was hij initiator, organisator en presentator van een grootse carnavalsfeestavond in woonzorgcentrum De Munnekeweij. Ook organiseerde en presenteerde hij jarenlang de seniorencarnavalsmiddag (55+).

Meer weten over de lintjesregen >>

Welke collega zou jij graag een lintje willen geven? Reageer op Facebook >>

Ken jij nog meer verpleegkundigen die een lintje kregen? Reageer dan hieronder!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.