Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ook verpleegkundigen kunnen doorgroeien’

Verpleegkundigen denken vaak dat een stap in de richting van leidinggevende de enige groeioptie is, blijkt uit een onderzoekje onder verpleegkundigen in het UMC Utrecht.
'Ook verpleegkundigen kunnen doorgroeien'

Om haar verpleegkundigen te laten zien dat er meer te halen valt dan een eventuele baan als teamleider, heeft het UMC Utrecht nu de website doorscholing.nl in leven geroepen. Op die manier wil het ziekenhuis alle doorgroeimogelijkheden voor verpleegkundigen ‘zichtbaar en helder in beeld brengen.’ Samen met een doorscholingscoach kunnen verpleegkundigen mogelijke trajecten bespreken en vervolgens concrete keuzes maken. Op deze manier wil het UMC Utrecht uiteindelijk het denken over het carrièreperspectief van verpleegkundigen veranderen.

Klinische lessen
Prof. dr. Jan Kimpen, voorzitter Raad van Bestuur, vertelt: ‘In plaats van in ‘banen’, denken we bij het UMC Utrecht in ‘loopbanen’. Het is voor onze verpleegkundigen heel normaal om vanaf de eerste werkdag cursussen, klinische lessen of specifieke trainingen te volgen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Nu gaan we echter nog een stap verder op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling.

UMC Utrecht
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.