Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opleidingen verpleegkunde voeren loting in

Om de instroom van studenten verpleegkunde te reguleren voeren Hogeschool Saxion, Avans Hogeschool, Hogeschool Windesheim en Hogeschool Arnhem en Nijmegen volgend jaar een loting in. Andere hogescholen zoals Amsterdam, InHolland en Utrecht denken er sterk over na.
Opleidingen verpleegkunde voeren loting in
Foto: ANP

Alleen de Hanzehogeschool Groningen kent op dit moment al een loting voor Verpleegkunde.

2000 extra studenten verpleegkunde

Afgelopen zaterdag meldde de NOS dat er een ‘run’ zou zijn ontstaan op de opleidingen verpleegkunde. Volgens cijfers van het Landelijk Opleidingsoverleg Verpleegkunde (LOOV) willen in september ruim 2000 studenten meer aan een opleiding verpleegkunde beginnen dan afgelopen jaar. Zo hebben zich bij Fontys Hogeschool Verpleegkunde zo’n 480 studenten ingeschreven. Dat zijn er zo’n 150 meer dan vorig jaar.
Ook de Hogeschool Utrecht ziet een duidelijke toename. Voor de opleiding hebben zich 620 studenten aangemeld, 320 meer dan vorig jaar. Hogeschool Saxion heeft vestigingen in Enschede en Deventer en rekent op 150 aanmeldingen meer dan vorig jaar.

Economische crisis

Volgens de hogescholen is de economische malaise een mogelijke oorzaak van de toename. ‘In tijden van crisis lijkt het of een opleiding in de gezondheidszorg garantie staat voor een baan,’ zegt een persvoorlichter van de Hogeschool InHolland tegen de NOS.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.