Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Opnieuw bedreigingen jegens zorgpersoneel

Opnieuw hebben zich twee agressie-incidenten voorgedaan jegens zorgmedewerkers. In Venlo is een ambulanceverpleegkundige bedreigd; in Harderwijk een medewerker van het St Jansdal Ziekenhuis.
Opnieuw bedreigingen jegens zorgpersoneel

Zaterdagavond arresteerde de politie een 26-jarige inwoner van Venlo die een ambulanceverpleegkundige had bedreigd en beledigd. De man had vlak daarvoor op straat zijn 22-jarige ex-vriendin mishandeld. De ambulance werd gebeld, maar toen de verpleegkundige de vrouw wilde helpen, bedreigde de Venlonaar hem. Uiteindelijk is de vrouw naar het ziekenhuis gebracht en de verdachte in de cel gezet wegens het mishandelen van zijn ex en het bedreigen van de ambulancemedewerker.

Ziekenhuismedewerker verbaal bedreigd
In ziekenhuis St Jansdal heeft in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 februari een incident plaatsgevonden, waarbij een medewerker van het ziekenhuis verbaal bedreigd werd door familieleden van een overleden man. De familie mocht in eerste instantie van justitie niet bij het lichaam van hun naaste, omdat het vermoeden bestond dat de overledene een niet-natuurlijke dood was gestorven. Dit leidde tot agressie jegens ziekenhuispersoneel door de familie. Later heeft het bezoek aan de overledene wel in alle rust kunnen plaatsvinden.

Door: redactie Nursing
De Telegraaf

Nieuws
Opnieuw bedreigingen jegens zorgpersoneel
‘Verpleegkundigen moeten altijd aangifte doen’
22% zorgwerkers bang op de werkvloer
Toch aangifte bedreiging UMC St Radboud
‘Ziekenhuis kan geen aangifte doen van agressie’
NVZ: ‘Ziekenhuizen moeten altijd aangifte doen’

Artikel

Hoe we soms zelf agressie uitlokken

Dossier
Agressie en andere beroepsrisico’s

Wil je nog meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing

4 REACTIES

  1. Ik begrijp de reactie van Martin heel goed. Het is nogal wat om als hulpverlener te worden bedreigd en zelfs ook in fysieke zin. Toch is het idee van Julienne helemaal niet slecht. Integendeel zelfs. Als Psychiatrisch verpleegkundige heb ik de training CFB = Controle Fysieke Beheersing gevolgd en moet elk jaar op herhaling. In die training is ook een heel stuk communicatie toe gevoegd. En daarin leer je al hoe je de- escallerend kunt optreden. Je leert er ook hoe je grenzen kunt stellen e.d. Tja, het is al erg genoeg dat er zo’n cursus nodig is, maar helaas wel noodzakelijk. Door die cursus hou ik in ieder geval de regie en ik gun dat ook mijn collega’s in Algemene ziekenhuizen.

  2. Lees alle reacties
  3. Het moet niet gekker worden, Julienne: een agressietraining verplicht stellen voor mensen die in de zorg gaan werken! Dit is het paard achter de wagen spannen en de verpleegkundige weer met iets extra’s opzadelen. De agressie en de agressor(en) aanpakken en niet de slachtoffers! Waar is je gezonde verstand? (Ik kan hier zo aggressief van worden. -:).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.