Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oproep: verpleegkundigen die hun pensioen hebben gehaald

Voor een portrettenserie in Nursing zijn we op zoek naar (oud)verpleegkundigen die wél tot hun pensioen doorgingen met werken of zelfs nog langer.

De stijgende pensioenleeftijd is een groot probleem in de zorg. Dit bleek begin augustus uit een uitzending van actualiteitenprogramma EenVandaag. ‘Ik heb nog niet meegemaakt dat medewerkers hier hun pensioen halen,’ aldus een teamleider van een verpleeghuis in het programma. In 2014 werd de pensioengerechtigde leeftijd verhoogd van 65 naar 67. Per 1 januari 2022 zal de AOW-gerechtigde leeftijd nog verder stijgen naar 67 jaar en drie maanden. Veel verpleegkundigen zien het niet zitten om zolang door te werken.

Maar is doorwerken tot je 65ste (of nog langer) echt zo’n schrikbeeld? Hoe denken collega’s daar over, die daadwerkelijk hun pensioen haalden? Voor een portrettenserie in Nursing zijn we op zoek naar (oud)verpleegkundigen die wél tot hun pensioen doorgingen of zelfs nog langer. Hoe hield je het zo lang vol, hoe bleef je fit en heb je misschien tips voor jongere collega’s?

Wie zoeken we?

We zoeken (oud-)verpleegkundigen die of nét met pensioen zijn, of bijna met pensioen gaan óf zelfs nog doorwerken na hun pensioengerechtigde leeftijd. Voorwaarde is dat je tot het laatste moment aan het bed hebt gewerkt. Misschien zelfs wel fulltime en/of alle diensten draaiend. Of dat juist absoluut níet, en hebt daar een goede reden voor.

Interesse?

Kortom: mail je verhaal naar nursing@bsl.nl en en wij kijken of je in aanmerking komt voor het artikel. Goed om te weten: het gaat om een portrettenserie. Als je meedoet aan het artikel, word je dus ook mooi op de foto gezet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.