Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ort wordt niet afgeschaft’

Werkgeversorganisatie NFU gaat de onregelmatige diensten niet afschaffen of flexibiliseren. Dit heeft de NFU tijdens de onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC laten weten, zo meldt cao-onderhandelaar Rolf de Wilde van vakbond NU’91 aan Nursing.nl.
vepleegkundige

‘Afgelopen weken zijn de ledenbijeenkomsten van onze bond massaal bezocht. Ook zijn er ruim 14.000 handtekeningen verzameld met de handtekeningenactie. Dit was voor ons reden om tijdens de gesprekken aan te geven dat wij niet wilden onderhandelen over de voorstellen van de NFU’, zegt De Wilde. ‘De werkgeversorganisatie heeft nu op basis van de vele handtekeningen en het massale verzet de voorstellen ingetrokken. Dat betekent dat de ort niet wordt afgeschaft.’

 

Flexibiliseren ort
Werkgeversorganisatie NFU maakte in de eerste onderhandelingsronde bekend de bedrijfsvoering en inzet van medewerkers van de UMC’s te willen ‘flexibiliseren’. Dit heeft gevolgen voor overwerk, bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten en onregelmatige diensten. Verpleegkundigen in het UMC zouden er met 25 procent van hun inkomen op achteruit gaan.

 

Protest
Verpleegkundigen reageerden massaal op het voorstel. Zo startten medewerkers van een UMC de petitie ‘Wij zijn voor behoud van onregelmatigheidstoeslag in de Universitaire Medische Centra’. Ook op Nursing.nl reageerden tientallen ongeruste en boze verpleegkundigen.

 

Op 11 mei worden de onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC hervat. De onderwerpen zijn dan loon, looptijd en de vernieuwingsagenda.

 

Auteur: Redactie TvZ

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.