Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Osterhaus wint één miljoen euro

Viroloog Ab Osterhaus heeft dinsdag 20 oktober de Valorisatieprijs 2009 ontvangen.
Osterhaus wint één miljoen euro

Osterhaus heeft de prijs namens zes Nederlandse ministeries ontvangen vanwege zijn inspanningen om wetenschappelijke kennis commercieel te valoriseren (vermarkten) zodat deze beter ten goede komt aan patiëntenzorg. Dat meldt de Telegraaf.

Investeren in wetenschap
Erica Terpstra heeft de prijs van één miljoen euro uitgereikt. De Valorisatieprijs is in het leven geroepen door de Netherlands Genomics Initiative (NGI). Naast Osterhaus zijn ook ook zijn collega’s immunoloog  Erwin Claassen en viroloog James Simon onderscheiden. Osterhaus heeft in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM laten weten dat het geldbedrag niet voor hemzelf is. Osterhaus: ‘Ik ben geen miljonair geworden.’ De één miljoen euro wordt gebruikt voor verder onderzoek.

Aandelen Osterhaus
Osterhaus kwam onlangs in opspraak, omdat hij door aandelen zou verdienen aan de Mexicaanse griep. Osterhaus ontkent dit. De PVV vroeg enkele weken geleden om een spoeddebat omtrent Osterhaus. Volgens de Telegraaf ‘klinken er steeds meer geluiden’ om het debat te schrappen, omdat de kritiek grotendeels is tenietgegaan. Osterhaus noemt het zelf ‘een achterhaald verhaal’.

Skipr
Door: redactie Nursing

Kamer eist einde aan ‘dubbelrol’ van viroloog Ab Osterhaus
Erasmus MC: geen belangenverstrengeling Osterhaus

3 REACTIES

 1. Hoe kun je iemand serieus nemen die vaccins moet testen voor een toko waar hij zelf aandeelhouder van is?

  In het gunstigste geval is hij eerlijk, maar in het minder gunstige geval praat hij ‘informeel’ met het bedrijf (uiteraard tijdens een door hen betaald … eehh sorry via onze zorgverzekering betaald dinertje) en schatten ze de risico’s in. Bij (voor hen) ‘acceptabele’ risico’s krijgt het vaccin goedkeuring.

  De concurrent profiteert mee, want het zou natuurlijk te doorzichtig zijn om dat vaccing af te kraken en het eigen vaccin goed te keuren, dus zo komen er 2 nieuwe riskante vaccins op de markt.

  Een eerlijk gesprek met een voormalig artsenbezoeker van een farmaceutisch bedrijf heeft mij één ding geleerd: Het ENIGE wat telt voor een farmaceutisch bedrijf zijn de aandeelhouders. Patiënten werkelijk genezen zou stom zijn, want dan verkoop je minder medicijnen, met lagere winsten als gevolg en dat accepteren de aandeelhouders nu eenmaal niet.

  Het is mij werkelijk een raadsel waarom er nog nooit iemand op de gedachte is gekomen om met een aantal mensen een daadwerkelijk non-profit-farmaceutisch bedrijf te starten, wat wel daadwerkelijke genezing nastreeft. Dat zou een verademing zijn voor veel, heel veel patiënten.

 2. Lees alle reacties
 3. Duits vaccin-schandaal: voor overheid ligt ander vaccin klaar dan voor rest bevolking: m.a.w.:
  klasse-vaccinatie, die zich ook in andere landen voordoet. De rest der bevolking moet het, mits ze gevaccineerd willen worden, doen met een vaccin dat gevaarlijke bestanddelen bevat.
  Huisartsenvoorzitter Kochen ontraadt zijn collegae het vaccin(eren)
  Duitsland is in rep en roer.
  Verder: op Fok.nl staat te lezen dat Osterhaus zijn aandelen wil cashen, en hij loog onlangs tegen de Telegraaf over zijn aandelen. Het radio1-programma ARGOS van 17/10, 12-13u, vervolgde de ontmaaskering
  van Osterhaus c.s.. Hoog tijd!
  Het Duitse schandaal brengt Godzijdank het einde van het vaccinatietijdperk snel dichterbij, alsmede van het bedrog der allopathie waarvan slechts de aandeelhouder beter wordt.
  E.e.a. bewijst de juistheid van wat Jane Buergermeister stelde: zie http://www.theflucase.com
  Zie ook de website van arts J. Koetsier: degezondepatient.nl, weblog 16/10 e.v..
  Vaccins zijn nimmer veilig, niet geschikt voor vegetariers en waarschijnlijk massa-vernietigingswapens, al/niet voorzien van nanochips.
  Dat Ab Osterhaus deze prijs krijgt toont enkel aan wat deze regering beoogt.
  Zie svp ook de onlinepetitie; no Lisbon Treaty (end of
  democracy), no fingerprints in passports (end of privacy) (opvraagbaar door titel op googlebalk in te toetsen) Verpleegkundigen: WORDT WAKKER!!
  DIverse ONAFHANKELIJKE ARTSEN WAARSCHUWEN VOOR HET GEVAARLIJKE MEXICO-GRIEP VACCIN: o.m. dr Wolfgang Wodarg, longarts/parlementslid, drs Jannes Koetsier (Medische Missers), topkinderarts dr Sharmi Hauger, VS, prof. Bernard Debre, uroloog/parlementslid.
  Zie belangrijk weblog, 7/10/09,degezondepatient.nl

 4. Een achterhaald verhaal of operatie doofpot ?????
  En nu opnieuw boter bij de vis, geld op tafel voor Osterhaus. Een poging om het vertrouwen in hem terug te herstellen!? Lukt dat goed op deze manier en als dat niet slaagt nog eens iets anders proberen zeker ?
  Hem de hoogte in prijzen, ja. Met hulp van de media en overheid, een poging om de gemoederen te bedaren.
  Wat is me dat een doorzichtig gedoe zeg. Dit wekt de indruk dat politiek en farmaceutische industrie steeds meer met elkaar verbonden zijn. Sponsering !!! Als dit nu geen belangenvermengeling is, dan weet ik het ook niet meer!!!!!
  Ik vraag me af hoeveel mensen zullen vinden dat hij dat heeft verdiend !!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.