Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oude apparatuur bedreigt goede zorg

Artsen en verpleegkundigen zouden meer moeten overleggen met de facilitaire afdelingen en technici. Dit om ongelukken met soms ouderwetse apparatuur te voorkomen.
Oude apparatuur bedreigt goede zorg

Ziekenhuizen lopen grote risico’s door ouderwets onderhoud. Sluiting van operatiekamers en uitval van apparatuur liggen dagelijks op de loer. Dit zegt organisatieadviseur Anja Stokkers in een interview op website Zorgvisie. Stokkers vindt dat artsen en verpleegkundigen meer moeten overleggen met de facilitaire afdelingen. Artsen moeten de medisch-inhoudelijke eisen vaker overleggen met de technici.

Onnodige risico’s
Het vastgoedbeheer van sommige ziekenhuizen zou zeker twintig jaar achterlopen. Daardoor lopen de ziekenhuizen onnodig grote risico’s; operatiekamers worden gesloten, omdat de luchtkwaliteit niet deugt. Ook zouden er ziekenhuizen zijn waar het noodaggregaat niet aansloeg. ‘Ik schat dat zeventig procent van de ziekenhuizen te maken heeft met bijna-ongelukken,’ aldus Stokkers. ‘Slechts het topje van de ijsberg haalt de media. Namelijk alleen wanneer de gevolgen ernstig zijn.’

Er is geen geld voor onderhoud
Omdat de elektronica in ziekenhuizen de afgelopen twintig jaar is zo is toegenomen, worden steeds hogere eisen gesteld op het gebied van hygiëne en veiligheid. Maar ziekenhuizen zouden grote moeite hebben om geld vrij te maken ter verbetering van het onderhoud.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.