Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders niet bewust van risico dik kind

ROTTERDAM - De risico's die een kind loopt bij overgewicht, zijn veel groter dan veel ouders denken. Dat is het standpunt van het Rotterdamse consultatiebureau Ouder & Kind, zo meldt het AD.

‘Wanneer een kind van twee dikker is dan normaal, wordt dat niet altijd gezien als een probleem dat moet worden aangepakt,’ aldus Monique Koster van Consultatiebureau Ouder & Kind.

Allochtone ouders
Volgens Koster denken veel ouders dat overgewicht vooral een probleem is van volwassenen. Vooral, maar zeker niet alleen, bij allochtone ouders is er veel onbegrip voor verpleegkundigen die zeggen dat kinderen af moeten vallen. ‘Zij vinden mollig juist mooi,’ aldus Koster. Daarom vermoedt ze dat de adviezen die verpleegkundigen meegeven soms niet opgevolgd worden.

Goede voeding
Ouder & Kindzorg doet in Rotterdam wel erg zijn best om overgewicht bij kinderen te bestrijden. Rotterdam staat in medische kringen wel bekend als de vetste stad van Nederland. Daarom begint het consultatiebureau al in een vroeg stadium met het bestrijden van overgewicht. Ouders van kinderen vanaf zes maanden krijgen informatie mee over wat goede voeding is en wat slechte voeding. ‘Maar,’ zegt Koster, ‘het is aan de ouders om te bepalen wat ze ermee doen.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.