Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overheid garandeert cruciale zorg bij faillissement

Wanneer zorgaanbieders in financiële problemen komen of failliet gaan, blijft de continuïteit van cruciale zorg gewaarborgd. De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van minister Schippers en staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS).

De zorg die het ministerie benoemt als ‘cruciale zorg’ zijn: basis-spoedeisende hulp, acute verloskunde, ambulancezorg, crisisdienst binnen de GGZ en langdurige zorg. ‘Burgers hoeven zo niet op te draaien voor slecht management van zorgaanbieders’, aldus het ministerie op haar website.

 

Vangnetaanbieder

Verzekeraars moeten voortaan met zorgaanbieders afspraken maken over het op tijd signaleren van financiële problemen. Verder moeten verzekeraars op tijd melden wanneer zij niet meer aan hun zorgplicht kunnen voldoen. Als zij kunnen aantonen dat er geen oplossing via andere partijen mogelijk is, kan de overheid een tijdelijke ‘vangnetaanbieder’ van cruciale zorg in het leven roepen.

 

Bron: ministerie VWS

redactie TvZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.