Het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten serveert voortaan alleen nog maar maaltijden zonder toegevoegde kleur-, geur-, en smaakstoffen.
Reden voor het besluit is dat steeds meer patiënten
allergisch blijken te zijn voor onnatuurlijke toevoegingen in het voedsel
, aldus A. Zuidema, hoofd
Voeding van het ziekenhuis dinsdag. Het St. Lucas is volgens hem het eerste
ziekenhuis van Nederland dat deze maatregel invoert.
allergisch blijken te zijn voor onnatuurlijke toevoegingen in het voedsel
, aldus A. Zuidema, hoofd
Voeding van het ziekenhuis dinsdag. Het St. Lucas is volgens hem het eerste
ziekenhuis van Nederland dat deze maatregel invoert.
Zeewier
In plaats van chemische smaakversterkers worden er
alleen nog maar natuurlijke toevoegingen gebruikt, zegt Zuidema. Zo worden
kruidenmengsels vervangen door verse kruiden en wordt zeewier ingezet als smaakversterker
In plaats van chemische smaakversterkers worden er
alleen nog maar natuurlijke toevoegingen gebruikt, zegt Zuidema. Zo worden
kruidenmengsels vervangen door verse kruiden en wordt zeewier ingezet als smaakversterker
. Nadelige gevolgen voor de smaak heeft dit volgens hem niet.
‘Veel producten worden er juist alleen maar lekkerder van.’
Broodmaaltijd
In eerste instantie worden alleen de
hoofdmaaltijden zonder chemische toevoegingen geserveerd. Binnenkort geldt de
maatregel ook voor de broodmaaltijden.
In eerste instantie worden alleen de
hoofdmaaltijden zonder chemische toevoegingen geserveerd. Binnenkort geldt de
maatregel ook voor de broodmaaltijden.
- Elke week automatisch het laatste zorgnieuws in je
mailbox? Geef
je op voor de Nursing Nieuwsbrief!
Geef je reactie
Om te kunnen reageren moet je inlogd zijn. Inloggen Ik heb nog geen account