Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Personeel woonzorgcomplexen screenen op diefstal’

Personeel van woonzorgcomplexen moet beter gescreend worden op diefstal. Dat vindt het Nationaal Ouderenfonds.

In vrijwel alle gevallen van diefstal door personeel, vindt volgens het Ouderenfonds ontslag op staande voet plaats. Maar zo iemand kan zo weer in een ander verzorgingshuis aan de slag gaan. Het Ouderenfonds meent daarom dat woonzorgcomplexen hun beleid op dit vlak grondig moeten gaan verbeteren.

 

Verklaring omtrent gedrag

Het Ouderenfonds adviseert daarom om in alle gevallen informatie over een potentiële nieuwe medewerker in te winnen bij vorige werkgevers. Daarnaast zou iemand pas mogen worden aangenomen als er een verklaring omtrent gedrag is overlegd. Sommige verzorgingshuizen werken al op deze manier, maar het grootste gedeelte niet. Toch is ook dit systeem volgens het Ouderenfonds niet waterdicht, omdat er een veroordeling van de rechter nodig is om de verklaring omtrent gedrag niet te verstrekken. Als er geen aangifte is gedaan bij de politie of de zaak is geseponeerd, is dit sowieso niet het geval.

 

Geld en medicijnen

Geld wordt het vaakst gestolen, volgens het Ouderenfonds. Meestal gaat het om kleine bedragen die keer op keer worden weggenomen. Naast geld worden ook regelmatig sieraden en medicijnen gestolen. Vooral de zogenoemde tranquillizers, die alleen op recept verkrijgbaar zijn, zijn diefstalgevoelig.

 

Bron: Nationaal Ouderenfonds

 

Lees ook:

Weblog Conny Pols over diefstal

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.