Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pessimistische ouderen leven langer

Ouderen die vooral de donkere kant van het leven zien, leven langer dan optimisten.
man

Dit blijkt uit onderzoek van wetenschappers uit Duitsland en Zwitserland. Zij concludeerden dat ouderen die tevreden zijn met hun leven, in de toekomst tien procent meer kans hebben om te sterven en op lichamelijke gezondheidsproblemen.

 

Meer voorzorgsmaatregelen
‘Het is mogelijk dat pessimistische vooruitzichten ertoe leidt dat ouderen beter op zichzelf en hun gezondheid passen. Zij nemen wellicht grotere voorzorgsmaatregelen tegen gezondheidsrisico’s’, aldus onderzoeker Frieder Lang.

Onderzoek
De studie werd uitgevoerd door een team van de Friedrich Alexander Universiteit van Erlangen-Nürnberg, de in Berlijn gevestigde DIW en Humboldt Universiteit in Berlijn en de Universiteit van Zürich. De onderzoekers analyseerden lange-termijn gegevens verzameld tussen 1993 en 2003, waar dezelfde mensen die behoren tot drie verschillende leeftijdsgroepen werd gevraagd elk jaar om hun huidige niveau van tevredenheid met het leven en hoe tevreden zij naar verwachting in vijf jaar te evalueren.

Bron: The Australian

Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.