Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Petitie tegen zorgafbraak gestart

De vakbond luidt de noodklok nu de hervormingen langdurige zorg gestart zijn.
Petitie tegen zorgafbraak gestart

Abvakabo FNV is de online petitie ‘Red de zorg’ gestart. Corrie van Brenk, voorzitter Abvakabo FNV: ‘Mensen beginnen te voelen wat de desastreuze gevolgen zijn van het kabinetsbeleid. Als we nu niets doen, wordt 2015 een zwart jaar voor ouderen, kwetsbare kinderen en zieken. We moeten tot het uiterste gaan om de zorg te redden.’

Het kabinet wil dat ouderen langer thuis blijven wonen en dat de mensen in hun omgeving meer zorgtaken op zich nemen. De zorg voor ouderen, langdurig zieken en kwetsbare kinderen legt het kabinet per 2015 bij de gemeenten neer, samen met een bezuiniging van meer dan 3 miljard euro. De meeste gemeenten hebben tot op heden nog geen duidelijkheid gegeven over welke zorg zij inkopen en welk budget beschikbaar is. Toch kondigt de ene na de andere zorgorganisatie massaontslag aan.

‘De ontslagenteller slaat op hol. We gaan dit in heel Nederland voelen. In Amsterdam verdwijnen 640 banen bij Amstelring. Careyn in Delft schrapt 1000 banen. Meander Groep Parkstad; ook 1000 banen. 775 banen verdwijnen er in Tilburg bij Thebe. En in Flevoland schrapt Zorggroep Oude en Nieuwe land 363 banen. En zo gaat het maar door. Wie zorgt straks voor onze ouderen? Mantelzorgers kunnen het er nu al vaak niet meer bij hebben’, aldus Van Brenk.

De FNV gaat tot het uiterste om de zorg in Nederland te redden. Van Brenk: ‘We gaan de druk stevig opvoeren. De politiek kan alsnog kiezen voor goede zorg. Bijvoorbeeld door in het najaar de Wet langdurige zorg uit te stellen en een fatsoenlijke invoering af te spreken die recht doet aan de enorme zorgveranderingen.’

Klik hier om de petitie te ondertekenen.

De FNV is de petitie ‘Red de zorg’ begonnen. Duizenden mensen hebben die inmiddels getekend en het aantal groeit in rap tempo. Van Brenk: ‘Ik zie dat heel veel mensen zich grote zorgen maken over de zorg. Mensen die zorg nodig hebben en de mensen in hun omgeving die straks nog meer moeten doen. De bereidheid om de zorg te redden leeft bij heel veel mensen.’

1 REACTIE

  1. De vakbond is een oude en achterhaalde instantie. Waarom grijpt men nu pas in?! Eerst laten ze de hele zorg kapot gaan! Zo hebben ze de ‘helden’ (de verplegers/verzorgers m/v) gigantisch in de steek gelaten . Deze ‘helden’ hebben er tot nu toe voor gezorgd dat de patiënten/ouderen een zo goed mogelijke verzorging/zorg kregen waarbij ze ver over hun grenzen heen gingen om die zorg te kunnen bieden. en dat terwijl ze aan alle kanten tegengewerkt werden/worden. Deze ‘helden’ zijn door hun goedheid en werken vanuit hun hart gigantisch misbruikt. Waar was de bond toen dan? En de bond kan niet roepen dat er toen geen signalen waren, die waren er namelijk wel degelijk. Maar toen liepen ze lekker te leuren bij hun vriendjes in Den Haag!
    Mijn vader heeft in het verleden 25 jaar voor de bond gewerkt. Een bond die destijds nog lak had aan de regering. Een bond die geen vriendjes hoefde te zijn met de regering. Een bond die keihard tegen de regering in durfde te gaan. EEN BOND VOOR ONS!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.