Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Podcast over moreel verpleegkundig leiderschap: ‘Je kunt alles goed doen, en toch niet het goede doen’

De rol van moreel verpleegkundig leiderschap is belangrijk bij het geven van goede, persoonsgerichte zorg en bij het vergroten van de invloed en het werkplezier van jou als verpleegkundige. Hoe dat precies werkt hoor je in deze aflevering van Nursing Werkt.

Ga direct naar de nieuwste aflevering van Nursing Werkt

Margreet van der Cingel was ooit CCU-verpleegkundige, maar leerde daarna door in de verplegingswetenschap en promoveerde op het thema compassie. Op dit moment is ze lector Verpleegkundig Leiderschap & Onderzoek voor Goede Zorg aan de NHL Stenden Hogeschool.

‘Als verpleegkundige kun je je heel goed aan de regels houden, maar toch niet het goede doen. Ik kan bijvoorbeeld op een hele goede manier een wond verzorgen, technisch helemaal perfect en volgens protocol, maar op het moment dat ik mis dat iemand heel angstig of verdrietig is, behoefte heeft aan geruststelling, geen aandacht hebt voor hoe die vrouw erbij zit, dan sla ik de plank toch een beetje mis.’

Podcast Nursing Werkt

De podcast-aflevering over moreel verpleegkundig leiderschap is de vijfde in de serie Nursing Werkt. In deze podcast spreekt host Basti Baroncini een deskundige over een onderwerp dat startende verpleegkundigen bezighoudt. Waren dat in de eerste serie nog vrij ‘praktische’ thema’s, zoals solliciteren of onderhandelen over je salaris, nu gaat Baroncini meer de diepte in.

Ook nu belichten jonge verpleegkundigen Maaike van Sasse van IJsselt en Niels Oosterveld de onderwerpen vanuit de verpleegkundige praktijk. De nieuwe afleveringen verschijnen eens in de twee weken op Nursing.nl en via de bekende podcastkanalen.

Nieuwe afleveringen van Nursing Werkt
Positief taalgebruik met Geert-Jan van Geffen
Zelfleiderschap met Pauline van Dorssen
Humor in de zorg met Marcellino Bogers
Omgaan met de dood met Erica Witkamp
Moreel verpleegkundig leiderschap met Margreet van der Cingel
Omgaan met agressie met Arnold de Lange
Gezondheidsrecht met Lydia Janssen
De nieuwe afleveringen verschijnen via Nursing.nl > podcasts en de bekende podcast-kanalen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.