Home 2022

Laatste artikelen

di 22 nov 2022 Werk en cao

Arnold de Lange houdt zich fulltime bezig met de veiligheid in en om het ziekenhuis. Waar zit volgens hem precies het probleem met agressie en wat zijn oplossingen om agressie tegen te gaan? Je hoort het in deze podcast.

ma 31 okt 2022 Werk en cao

De rol van moreel verpleegkundig leiderschap is belangrijk bij het geven van goede, persoonsgerichte zorg en bij het vergroten van de invloed en het werkplezier van jou als verpleegkundige. Hoe dat precies werkt hoor je in deze aflevering van Nursing Werkt.

ma 17 okt 2022 De Verpleegkundige

Dr. Erica Witkamp is lector Zorg om Naasten bij Kenniscentrum Zorginnovatie van de Hogeschool Rotterdam en heeft een missie: zij wil de dood uit de taboesfeer halen.

ma 3 okt 2022 Werk en cao

In deze podcast vertelt oud-verpleegkundige en cabaretier Marcellino Bogers wat de effecten zijn van het gebruik van humor en welke soorten humor er zijn.

ma 12 sep 2022 Werk en cao

Als verpleegkundige zet je iedere dag je beste beentje voor te zorgen voor anderen. Dat is ook waarom velen voor het vak kiezen. Maar in al die aandacht voor anderen kan het soms lastig zijn om ook ruimte en tijd te maken voor jezelf.

ma 5 sep 2022 Werk en cao

Andere woordkeuze, minder focus op het negatieve: dat is het idee achter Comfort Talk®. Hoe ga je hier als beginnend verpleegkundige mee aan de slag?