Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

S2E5: Moreel verpleegkundig leiderschap: ‘Je kunt alles goed doen, en toch niet het goede doen’

Nursing Werkt 2
De rol van moreel verpleegkundig leiderschap is belangrijk bij het geven van goede, persoonsgerichte zorg en bij het vergroten van de invloed en het werkplezier van jou als verpleegkundige. Hoe dat precies werkt hoor je in deze aflevering van Nursing Werkt.

Margreet van der Cingel was ooit CCU-verpleegkundige, maar leerde daarna door in de verplegingswetenschap en promoveerde op het thema compassie. Op dit moment is ze lector Verpleegkundig Leiderschap & Onderzoek voor Goede Zorg aan de NHL Stenden Hogeschool.

‘Als verpleegkundige kun je je heel goed aan de regels houden, maar toch niet het goede doen. Ik kan bijvoorbeeld op een hele goede manier een wond verzorgen, technisch helemaal perfect en volgens protocol, maar op het moment dat ik mis dat iemand heel angstig of verdrietig is, behoefte heeft aan geruststelling, geen aandacht hebt voor hoe die vrouw erbij zit, dan sla ik de plank toch een beetje mis.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.