Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

S2E6: ‘Agressie hoort nooit bij het werk van een verpleegkundige’

Nursing Werkt 2
Arnold de Lange houdt zich fulltime bezig met de veiligheid in en om het ziekenhuis. Waar zit volgens hem precies het probleem met agressie en wat zijn oplossingen om agressie tegen te gaan? Je hoort het in deze podcast.

Uit onderzoek van Nursing uit 2020 bleek dat bijna alle verpleegkundigen te maken krijgen met verbale agressie. Ongeveer de helft zelfs met fysieke agressie. Veel verpleegkundigen overwegen hierdoor het vak te verlaten. Basti gaat in gesprek met Arnold de Lange, veiligheidsregisseur in het Máxima MC in Eindhoven en Veldhoven. Hij houdt zich fulltime bezig met de veiligheid in en om het ziekenhuis. Waar zit volgens hem precies het probleem met agressie en wat zijn oplossingen om agressie tegen te gaan? Ook krijg je tips om je werk als verpleegkundige zo veilig mogelijk te doen.

‘Agressie hoort niet bij jouw werk, nooit. Verpleegkundigen hebben soms de neiging agressie te vergoelijken. Maar agressie is niet normaal, en moet altijd gemeld worden. Vertrouw op de beveiliging en schakel ze in. Probeer de rust te bewaren tot de hulp er is. Het is belangrijk om incidenten intern te blijven melden en om erover te praten met je collega’s en leidinggevende.’

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.