Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Politici beantwoorden vragen Nursing-lezers

De verkiezingen komen eraan en op verpleegkundig gebied staat er heel wat op stapel. Nursing legde vragen van lezers voor aan politieke kopstukken, om verpleegkundigen goed voorbereid het stemhokje in te laten gaan.
Politici beantwoorden vragen Nursing-lezers

Vanaf vandaag presenteert Nursing korte interviews tusssen verpleegkundigen en politiek leiders, die gezondheidszorg in hun portefeuille hebben. De meest gestelde vragen zijn voorgelegd aan de kopstukken van de grootste politieke partijen: CDA, SP, Groen Links, PvdA, PVV, ChristenUnie en VVD. Vrijdag zal een speciale verkiezingsnieuwsbrief verzonden worden, met daarin nóg meer informatie over stemmen als verpleegkundige.

Veelbelovend volgens V&VN
Ook andere media en instanties zijn druk bezig om verpleegkundigen te helpen bij een verantwoorde keuze. Zo presenteerde beroepsvereniging V&VN vandaag de resultaten van een onderzoek naar welke partijen het meeste beloven te doen voor verpleegkundigen. Volgens dat onderzoek is een coalitie van CDA, D66 en Groen Links het meest ideaal. De SP is niet blij met het onderzoek: V&VN zou de bijlagen uit het verkiezingsprogramma van de SP niet hebben meegenomen in de weging.

Eisen
De verkiezingsprogramma’s zijn door V&VN getoetst aan een reeks eisen, zoals preventie, instroom van nieuwe collega’s, behoud van mensen voor de sector en bevordering van kwaliteit. Hoe concreter de voorstellen van een partij en hoe beter onderbouwd, des te meer punten de vereniging geeft.

Verkiezingsnieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Nursing en ontvang vrijdag nog meer verkiezingsinfo.

Door: redactie Nursing

Bekijk ook het online dossier van Nursing over de verkiezingen van 2010.

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.