Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Poll: ben jij na een nachtdienst wel eens in slaap gevallen in de auto?

Heb je na een nachtdienst wel eens moeite om wakker te blijven in de auto? Zo ja, wat doe je ertegen? Vul onze poll in! Scroll naar beneden voor de poll>>>
Auto-ongeluk
Foto: Wikipedia

Vermoeidheid en concentratieverlies, twee veel voorkomende klachten na nachtdiensten, maken autorijden er niet veiliger op. Uit een recente peiling onder meer dan 1100 Britse artsen blijkt dat twee op de vijf artsen wel eens in de auto in slaap zijn gevallen na een nachtdienst. Dat rapporteert The Guardian. Ook verpleegkundigen vallen wel eens in slaap in de auto, schrijft de Britse krant.

Ben jij wel eens (bijna) in slaap gevallen in de auto na een nachtdienst? Denk je dat dat zou kunnen gebeuren? Stem op de poll.

 

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wie heeft ontdekt dat je om 3 uur s'nachts een slaap dip kreeg! Ik heb gelezen dat ook piloten en anderen mensen die s'nachts werken, dit ook hadden. Heeft dit te maken met melatonine aanmaak die om 3 uur het hoogte punt bereikt? Als het druk was, geen probleem maar als het stil was, een groot probleem. Ik deed wel een catnap rechtop in mijn stoel en dat hielp. Geleerd van mijn katten. Je zintuigen blijven alert maar je ontspant je helemaal.

  3. Ik moest van mezelf mee zingen met de muziek op de radio, of ik het lied nu kende of niet. Op die manier werd ik gedwongen goed op te blijven letten. Vaak had ik het na een nachtdienst zo koud dat ik aan het klappertanden was dus om mijn raam ook nog eens open te zetten vond ik geen optie. Ik redde het tot ik thuis op de parkeerplaats stond. Ik herinner me niet altijd hoe ik in bed beland ben!

  4. Ik liett mijn raam ook open en dronk Red Bull wat behoorlijk slecht is maar een kick geeft om wakker te blijven. Inderdaad ben ik achter een vrachtwagen blijven rijden met 90 km p.u. en dacht eventjes, "dan kan ik mijn ogen even dicht doen". Zodra ik de snelweg af was, heb ik de auto stil gezet en deed een dutje. Sinds dien alleen nog op D wegen gereden waar je kunt stoppen voor een koffie. Dit was in Portugal met 35ºC en geen airco in de auto.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.