Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poll: Moet de hoofdzuster terug?

Zou de hoofdzuster weer terug moeten komen of niet? Laat jouw mening horen in de poll!

De hoofdzuster moet terugkomen, schrijft oud-verpleegkundige Adri van Beelen begin juli in zijn column op de website van Arts en Auto. 

‘Vroeger had je de hoofdzuster.’ Die verzuchting hoor je nogal eens van mensen die er van zichzelf eigenlijk niet naar terug mogen verlangen, maar dat stiekem tóch doen. ‘De hoofdzuster’ staat voor ouderwets, autoritair, niet van deze tijd, de geur van spruitjes. Kortom, voor alles wat we niet meer willen. Toch? Ja, maar wat zou de zorg ermee gebaat zijn als de hoofdzuster nog eens kwam buurten! Gewoon weer een weekje de hoofdzuster. Wat zou er allemaal beter worden als zij weer de afdeling betrad?’ 

Eens of niet?

Heb jij de tijd van de hoofdzuster nog meegemaakt? En zou jij haar net als Van Beelen met open armen ontvangen op de afdeling, of juist niet?

En voor de jongere verpleegkundigen, die de tijden van de hoofdzuster zelf niet hebben meegemaakt: lijkt het jullie wat, zo’n hoofdzuster op de afdeling?

De poll is per 4-8 2017 gesloten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.