Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poll: reizen van cliënt naar cliënt moet bij ons in eigen tijd

Reistijd van en naar een klus is werktijd. Dit heeft het Europese Hof van Justitie bepaald. De uitspraak heeft grote gevolgen voor werknemers die vanuit huis vertrekken en ergens anders een opdracht uitvoeren, zoals bijvoorbeeld verpleegkundigen en verzorgenden in de thuiszorg.
Poll: reizen van cliënt naar cliënt moet bij ons in eigen tijd

Moet reizen van cliënt naar cliënt bij jou in eigen tijd? Stem op de poll onderaan dit artikel.

Daarbij wordt volgens vakbond NU’91 wordt in de thuiszorg vaak gezegd dat verplaatsing van de ene naar een andere patiënt in eigen tijd moet. Lees het hele bericht>>>

Verpleegkundigen en verzorgenden in de thuiszorg

De uitspraak van het Europese Hof van Justitie heeft gevolgen voor werknemers binnen Europa die vanuit huis werken en ergens anders een opdracht moeten uitvoeren. ‘Zoals verpleegkundigen en verzorgenden in de thuiszorg,’ licht NU’91 toe. ‘Tijdens de reistijd, die over het algemeen niet kan worden verkort, zijn werknemers niet in staat hun tijd vrij in te vullen en hun eigen interesses na te streven. Het feit dat werknemers hun werkdag thuis beginnen en eindigen is de keuze van de werkgever, ‘ aldus Van den Bergh.

Hoe is dit in jouw organisatie geregeld? Stem op de poll!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.