Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Proefschriften verpleegkunde verzameld op website

Er bestaan ruim 200 proefschriften over verpleegkunde in Nederland en Vlaanderen. Deze worden verzameld op de nieuwe website Proefschriften Verpleegkunde.
Gepromoveerde verpleegkundigen kunnen hun proefschrift op de nieuwe website uploaden.
Gepromoveerde verpleegkundigen kunnen hun proefschrift op de nieuwe website uploaden.

Initiatiefnemer Johan Lambregts: ‘Via dit platform wil ik deze wetenschappelijke kennis gemakkelijker toegankelijk maken voor studenten, docenten, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.’

Overzicht proefschriften verpleegkunde

Op de website staan nu 24 proefschriften. Lambregts: ‘Iedereen die een proefschrift heeft geschreven, is van harte uitgenodigd zijn proefschrift te uploaden. Hoe meer kennis op dit platform verzameld wordt, des te groter is de kans dat verpleegkundigen dit ook in de praktijk toepassen.’ De website bevat verder een agenda met geplande promoties. ‘In de toekomst gaan we wellicht ook oraties van hoogleraren toevoegen’, zegt Lambregts.

Carrière verpleegkundigen

Lambregts startte deze website onder andere omdat dit wellicht interessant is voor bachelor studenten: ‘Ik heb met zeventien hogescholen samengewerkt en het leek me onder andere interessant voor studenten om inzicht in proefschriften te krijgen. Daarnaast laat je met zo’n verzameling proefschriften ook de statuur van de beroepsgroep zien. Bovendien is het goed voor het carrièreperspectief; laten zien dat je er ook voor kunt kiezen om te promoveren.’

Database verpleegkunde proefschriften

De website werkt als een soort database: je kunt zoeken naar kennis over verpleegkundige zorg bij patiëntproblemen: lichamelijk, psychisch, functioneel of sociaal. De zoektermen zijn afgestemd op patiëntproblemen. Ook kan gezocht worden op algemene onderwerpen zoals patiëntcategorie, zorgsector, opleiden en beleid.

Klik hier om een kijkje op deze website te nemen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.