Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Project ‘Dagstructuur’ wint verpleegkundeprijs

Het VUmc heeft het project 'Dagstructuur' van Esther Oosterbaan en Saskia van der Wal de Vrouwen VU Hulp Verpleegkundeprijs 2010 toegekend.

Verpleegkundige Oosterbaan en assistente ZE Van der Wal willen de oudere patiënten op 4B, interne geneeskunde, extra aandacht geven. Een duidelijke dagstructuur neemt bij deze patiënten veel onrust weg. Ze willen de patiënten daarom gezamenlijke maaltijden, boeken, tijdschriften en muziek aanbieden. De winnaars hopen het project op 1 december gereed te hebben. Zij hebben een bedrag van 2.500 euro en een jaar lang 0,1 fte gekregen om eraan te besteden.

Logboek op maat
Vorig jaar won het project ‘Logboek op maat’. Het logboek was gericht op het betrekken van de patiënt bij zijn eigen zorgproces. Zo wordt voorkomen dat een patient direct weer vergeet wat de arts allemaal heeft gezegd bij een visite. En wat waarom en wanneer hij nou precies welke medicijnen in moet nemen.

VUmc
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.