Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Project telewondconsultatie wint WCS Award

De Stichting Teledermatologisch Consultatie Centrum Nederland (TCCN) heeft de WCS Award 2007 gewonnen voor hun innovatie op het gebied van de telewondconsultatie.

Telewondconsultatie is een systeem waar de wijkverpleegkundige mee kan werken bij het observeren van wonden. Ze logt in en maakt digitale foto’s van de betreffende wond. Daarmee kan ze de wond monitoren en de juiste behandeling toepassen. Het is een transmuraal systeem en dat wil zeggen dat de hele ketenzorg wordt erbij betrokken wordt: van huisarts tot specialist. 

Tweede prijs
De tweede prijs ging naar Marcel Brekelmans van Thebe Thuiszorg Midden Brabant. Hij ontwikkelde een systeem waarbij patiënten sneller en van een hoge deskundigheidsniveau wondverzorging in de thuiszorg krijgen, dankzij een snellere transfer vanuit het ziekenhuis en deskundigheidsbevordering van de thuiszorgmedewerkers.

Derde prijs
De derde prijs werd in ontvangst genomen door Henri Post van Evean Zorg intra- en extramuraal Zaanstreek-Waterland en Amsterdam Noord, voor zijn ontwikkeling van een beslisboom, gemaakt ten behoeve van de behandeling van de chronische wond. Met deze beslisboom hebben behandelaars en verpleegkundigen een eenvoudig en praktisch instrument in handen om de patiënt holistisch te kunnen beoordelen en een lokale wondbehandeling te starten op basis van de beste kennis.

Tijdens het elfde WCS congres in Utrecht werd de Award voor de derde keer uitgereikt door René Baljon, voorzitter van de Woundcare Consultant Society.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.