Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Psychogeriatrieprijs 2009 voor Anne-Mei The

Anne-Mei The is gisteren Utrecht onderscheiden met de Psychogeriatrieprijs 2009 van de Vereniging Voor Psychogeriatrie (VPG), zo meldt Skipr. The draagt de prijs op aan alle medewerkers op de werkvloer in verpleeghuizen.

Antropoloog Anne-Mei The kreeg de prijs, bestaande uit een oorkonde en een bronzen beeldje van kunstenares Renée van Leusden, gisteren uitgereikt tijdens het Denkbeeld-congres in Utrecht. De VPG onderscheidt The vanwege haar boek ‘In de wachtkamer van de dood’, waarvoor ze twee jaar lang als participerend onderzoeker in een Amsterdams verpleeghuis werkte. Daarnaast is de prijs een beloning voor haar inspanningen voor verbetering van de verpleeghuiszorg.

‘Papierwerk overbodig’
Het verpleeghuis draait om mensen, aldus Anne-Mei The in haar dankwoord: ‘Mensen die er wonen, werken en op bezoek komen. Er is tegenwoordig heel veel aandacht voor protocollen, best practices, efficiency, fusies, verbeterplannen, allerhande certificaten en papierwerk. Daarmee moet de kwaliteit van zorg naar een hoger plan worden getrokken en moet de kwaliteit worden bewezen.’ De onderscheiden onderzoeker relativeert de waarde daarvan: ‘Ik durf zelfs te stellen dat als er voldoende en goede medewerkers zijn al die plannen en papieren helemaal niet nodig zijn.’

Gaarkeukenverpleeghuiszorg
Vandaag is in dagblad Trouw een opinie over de verpleeghuiszorg van Anne-Mei The verschenen. Dit naar aanleiding van de ophef rond het Amsterdamse verpleeghuis Jan Bonga. Daarin schrijft ze onder meer: ‘Het wordt hoog tijd dat we een maatschappelijk debat voeren over de ouderenzorg. We moeten de vraag durven stellen wat we over hebben voor onze ouderen. Als we door onze ogen te sluiten kiezen voor de huidige gaarkeukenverpleeghuiszorg moeten we de consequenties onder ogen zien. Dan accepteren we situaties als in het Jan Bonga Huis. We krijgen als samenleving de verpleeghuizen die we verdienen.’

Door: redactie Nursing
Skipr

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.