Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA wil tweeduizend extra wijkverpleegkundigen

Job Cohen, partijleider van de PvdA, presenteert vanmiddag een plan voor tweeduizend extra wijkverpleegkundigen. Het plan kost naar verwachting 1 miljoen euro. De PvdA haalt het benodigde geld weg bij zorgbestuurders die boven de balkenendenorm verdienen. Dat meldt zorgvisie.nl.

Met het plan wil de PvdA regelen dat iedereen die zorg nodig heeft en thuis wil blijven wonen, dat ook zo lang mogelijk kan. “We roepen een fonds voor wijkverpleegkundigen in het leven waarmee we 100 miljoen investeren in zorg in de buurt door het aantal wijkverpleegkundigen te vergroten.”

Vaste werknemers

Thuiszorgorganisaties kunnen extra budget krijgen uit een fonds voor wijkverpleegkundigen van 100 miljoen euro. De organisaties komen alleen in aanmerking voor extra geld als zij met vaste verpleegkundigen werken. “De PvdA kiest hiermee voor investeringen in goede zorg, die toegankelijk is voor iedereen”, stelt Cohen. “Dit kabinet kiest voor winstuitkering aan aandeelhouders en voor bezuinigingen voor ouderen, chronisch zieken en verpleegkundigen. Dat is ook een keuze, maar wel een foute.”

Bekostiging

Geld voor het plan zoekt de PvdA bij veelverdienende bestuurders. Een reeds aangenomen motie van de PvdA moet ervoor zorgen dat zorgbestuurders onder de balkenendenorm gaan vallen. Uit doorrekeningen van het CPB blijkt volgens de partij dat de motie een bezuiniging kan opleveren van 600 miljoen euro.

 

Auteur: Redactie TvZ

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.