Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Regieraad legt verantwoording af

In haar verslag ‘Met het oog op morgen' geeft de regieraad een samenvatting van haar adviezen en activiteiten, sinds de oprichting in 2009. Ook kijkt zij vooruit naar het nog op te richten kwaliteitsinstituut voor de zorg.

De Regieraad Kwaliteit van Zorg is in 2009 ingesteld door de toenmalig minister van VWS Klink, om de kwaliteit van de zorg te stimuleren in de preventieve, curatieve en langdurige zorg. De Regieraad heeft zich vooral beziggehouden met richtlijnen. Zo heeft zij een top 100 opgesteld van van aandoeningen die voorrang behoeven bij het maken van nieuwe, multidisciplinaire richtlijnen. Ook heeft ze een lijst samengesteld van 25 zogeheten ‘niet-aan-specifieke-aandoeningengerelateerde-onderwerpen’ waarvoor het opstellen van multi-disciplinaire richtlijnen gewenst is. Vereder is er een richtlijn voor het maken van richtlijnen uitgebracht.

 

Kwaliteitsinstituut

Vorig jaar heeft de ministerraad beslist dat de Regieraad op termijn zal opgaan in een zwaarder instituut, het Kwaliteitsinstituut. Voorzitter Pieter Vierhout vertelt in het verslag van de Regieraad dat het de bedoeling is dat het Kwaliteitsinstituut zich breder gaat bezig houden met kwaliteit dan alleen richtlijnontwikkeling. Hoe dit instituut er precies uit komt te zien is nog onderwerp van discussie. Waarschijnlijk zullen hierin diverse bestaande gremia opgaan; naast de Regieraad instituten als Kiesbeter, ZiZo, delen van het CVZ en mogelijk ook de RVZ en de Gezondheidsraad.

 

 

Redactie TvZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.