Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Resistente bacterie Maasstadziekenhuis: ‘richtlijnen niet altijd succesvol uitgevoerd’

Bij het bestrijden van de multiresistente klebsiella bacterie in het Maasstadziekenhuis zijn alle noodzakelijke maatregelen genomen. De richtlijnen zijn hierbij echter niet altijd even goed uitgevoerd.

Dit verklaart algemeen directeur Paul Smits in dagblad Trouw. In een persbericht bestrijdt het Maasstadziekenhuis dat er sprake is van nalatigheid bij het opsporen van besmette patiënten en het voorkomen van verdere besmettingen, zoals de NOS eerder naar buiten bracht.

 

Onderzoek
De NOS meldde ook dat er 21 besmette personen zijn overleden. Het staat volgens het ziekenhuis echter nog niet vast of en in hoeverre de besmetting een rol heeft gespeeld bij het overlijden. Het ging immers om ernstig zieke ic-patiënten. Het ziekenhuis meldt dat de dossiers van deze patiënten zullen worden onderzocht door een werkgroep onder leiding van een onafhankelijke hoogleraar Intensive Care, die is aanbevolen door het RIVM.

Van 63 patiënten is het zeker dat zij de multiresistente Klebsiella bacterie hebben. Het ziekenhuis gaat nog eens 1804 patiënten screenen op mogelijke besmetting. Niet alle dragers van de bacterie zijn hier ziek van, meldt het ziekenhuis.

 

Redactie TvZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.