Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ria Koppejan nieuwe bestuurder Hans Mak

Ria Koppejan is per 1 juni 2011 benoemd tot nieuwe bestuurder van het Hans Mak Instituut, de stichting voor kwaliteitsbevordering in de nefrologie (nierziekten). Zij neemt de taak over van Els Boeschoten, die sinds de oprichting in 2003 het instituut heeft vormgegeven.

Koppejan is de afgelopen dertien jaar als bestuurder van het Integraal Kankercentrum Midden Nederland betrokken geweest bij veel regionale en landelijke projecten, gericht op verbetering van de oncologische en palliatieve zorg. Zij zette bijvoorbeeld revalidatieprogramma’s voor kankerpatiënten op, was voorzitter van de richtlijn Herstel na Kanker en actief lid van het landelijk VWS-platform palliatieve zorg. Zij werkte intensief samen met wetenschappelijke en beroepsverenigingen, koepelorganisaties en bestuurders en professionals in de zorg. Het Hans Mak Instituut is in 2003 opgericht door de Nederlandse Federatie van Nefrologie, de Nierstichting en de Nederlandse Vereniging van Nierpatiënten met als doel een bijdrage te leveren aan continue verbetering van de zorgverlening aan nierpatiënten.

 

Redactie TvZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.