Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Richtlijn Herstel na Kanker bijna klaar

De Vereniging van Integrale Kankercentra (VIKC) ontwikkelde een richtlijn ‘Herstel na kanker, een programmatische aanpak van oncologische nazorg'. De richtlijn verschijnt dit najaar.
Richtlijn Herstel na Kanker bijna klaar

De richtlijn is een vertaling van het rapport ‘Nacontrole in de oncologie’  (Gezondheidsraad 2007) naar de praktijk en is geschreven voor alle professionals die betrokken zijn bij de herstelfase van patiënten met kanker, dus ook voor verpleegkundigen!  

Nazorg
De Gezondheidsraad stelt in bovengenoemd rapport dat er aan de huidige nacontrole en nazorg bij kanker nogal wat schort. De optimale inhoud en duur van de nacontrole zouden te onduidelijk zijn. Verbeteringen zijn dus nodig, de Gezondheidsraad adviseerde bijvoorbeeld om binnen vijf jaar tumorspecifieke nacontroleprogramma’s op te zetten, gekoppeld aan een persoonlijk nazorgplan voor iedere patiënt.

Persoonlijk nazorgplan
Reden voor de VIKC om, met subsidie van ZonMw, te starten met de ontwikkeling van een richtlijn. Deze verschijnt dit najaar.

Je kunt de conceptrichtlijn hier alvast downloaden

VIKC
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.