Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Richtlijn medicatietoediening v&v in de maak

Voor verpleeg- en verzorgingshuizen is een landelijke richtlijn Toediening en Gereedmaken van Medicatie op komst. Het Landelijk Expertise Centrum V&V (LEVV) is hiermee bezig. De V&VN heeft opdracht gegeven voor het opstellen van deze richtlijn en blijft betrokken  bij de uitvoering ervan.

 

De landelijke instructie wordt gebaseerd op ervaringen van verpleegkundigen en verzorgenden in de V&V-sector. Het LEVV gaat binnenkort knelpunten in medicatietoediening opsporen door zorgmedewerkers te interviewen. Hierna volgt een enquete in een groot aantal instellingen. Ook de huidige protocollen binnen instellingen worden door het LEVV geïnventariseerd.

Medicatieveiligheid

De richtlijn is onderdeel van het landelijk programma Zorg voor Beter, waarin medicatieveiligheid een grote rol speelt. Het LEVV roept verpleegkundigen en verzorgenden op om een bijdrage te leveren aan de inventarisatie, door protocollen op te sturen of eigen knelpunten naar voren te brengen.

 

Meer over medicatie op nursing.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.