Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties15

RIVM: geen nieuwe vaccinatieronde noodzakelijk

Het RIVM ziet geen reden voor een nieuwe vaccinatieronde tegen de Mexicaanse Griep. Verpleegkundigen die het afgelopen najaar de 'reguliere' gripprik kregen zijn tegen de huidige griepgolf beschermd.
RIVM: geen nieuwe vaccinatieronde noodzakelijk

Vorig jaar leidde een wereldwijde uitbraak van de Mexicaanse griep tot een groot vaccinatie-programma in Nederland. De kinderen van wie gisteren bekend werd gemaakt dat ze gestorven zijn, waren toen niet ingeënt tegen de ziekte. Omdat de Mexicaanse griep afgelopen najaar in de standaard griepprik zat, zijn verpleegkundigen die ‘m hebben gehad in principe beschermd tegen de huidige uitbraak.

Maatregelen ziekenhuizen
Ziekenhuizen zijn nu volgens viroloog Ab Osterhaus goed voorbereid op de griepgolf. ‘Ze hebben de nodige behandelprotocollen voorhanden en zijn extra alert als het om griepverschijnselen gaat,’ vertelde hij gisteren aan Nu.nl. Dat beaamt Gerda van Herwijnen van het UMC St. Radboud tegen Nursing. ‘We zitten er bovenop, maar hebben nog geen specifieke maatregelen hoeven nemen. Wel hebben we dagelijks contact met het RIVM voor de laatste stand van zaken.’

Niet vaccineren tegen Mexicaanse griep
Onder verpleegkundigen hield de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep de gemoederen flink bezig. Onderzoek van zowel Nursing als de NOS wezen uit dat een flinke meerderheid van de verpleegkundigen zich niet wilde laten vaccineren tegen het H1N1-virus: een kwart zei absoluut geen vaccinatie tegen de Mexicaanse griep te willen en nog eens een kwart twijfelde. Uiteindelijk lieten behoorlijk wat verpleegkundigen zich vaccineren: ruim 80 procent van het verplegend personeel van de verschillende umc’s in Nederland haalde de prik. Van het perrsoneel in het UMC St. Radboud heeft 90 procent zich in december 2009 laten vaccineren tegen de Mexicaanse griep. Daar lag de opkomst hoger dan bij de normale griepprik.

Eind 2009 leidde de Mexicaanse griep tot duizenden ziekenhuisopnames en vielen er in totaal 63 doden. 
RTL / NOS / Nu.nl
Door: redactie Nursing

15 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. De Gezondheidsraad en het RIVM hebben nu zelf toe gegeven dat er dit jaar geen kinderen en gezonde mensen worden gevaccineerd met een H1N1-vaccin vanwege de hevige Bijwerkingen van die vaccins.
  Zie aan het einde van de RTL-nieuws video hier:
  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/binnenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2011/01_januari/04/binnenland/kinderen-overleden-door-mexicaanse-griep-nijmegen.xml
  En te horen in dit NOS-nieuws geluidsfragment: http://nos.nl/audio/209471-vijf-vragen-over-de-mexicaanse-griep.html
  @bram
  Genoemde bronnen zijn Kranten, Artsen, Deskundigen en Getuigen. Dat jij liever een of andere blogger gelooft geeft al meer dan genoeg aan.
  Dr Mercola heeft dat nooit over HIV beweerd. Kennelijk begrijp je er zelf niets van.
  Hier is het CV van Dr. Mercola, auteur van de New York Times Bestseller ‘The Great Bird Flu Hoax’:
  http://www.mercola.com/forms/background.htm

 3. Ohw ja, Daily Mail, Naturalnews, Mercola. Nee, Paul heeft z’n bronnen wel op orde. Wat een puinhoop. Vooral geen bronnen worden melden mbt de 700% meer miskramen tgv de vaccinatie. In het gelinkte artikel worden ze NIET gegeven, het is een verzinsel, zoals praktisch alles op de site Naturalnews. Het komt waarschijnlijk uit de koker van Eileen Danneman, een antivaccinatie-guru die weinig te dol is.
  Meer serieuze info: http://www.cdc.gov/eid/content/17/1/107.htm
  http://cryptocheilus.wordpress.com/2010/02/20/bijwerkingen-h1n1-vaccinaties/
  http://cryptocheilus.wordpress.com/2009/10/31/vaccinatieangst/
  En waarom iemand citeren die gelooft dat HIV niet de oorzaak is van AIDS? (Mercola)
  En zou Paul even kunnen aangeven waar het RIVM stelt dat kinderen niet worden gevaccineerd ivm de bijwerkingen? Ik kan het niet vinden.
  Zoals ik stelde: fearmongering van het laagste allooi.

 4. Dit jaar worden er geen kinderen gevaccineerd met een H1N1-vaccin vanwege de hevige Bijwerkingen van de vaccins, geeft het RIVM nu zelf toe
  Gezondheids-deskundigen hebben onlangs nog toegegeven dat het H1N1-vaccin de verlammingsziekte Guillain-Barre-syndroom kan veroorzaken:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-1321203/Experts-admit-swine-flu-jab-cause-deadly-nerve-disease.html
  Zie hier een getuigenis van een jongen van 14 die de verlammingsziekte Guillain Barre Syndroom kreeg door het H1n1-vaccin:
  http://www.momlogic.com/2009/11/my_son_is_paralyzed_from_the_swine_flu_shot.php#ixzz0Xi2yLLJD
  700 procent meer miskramen bij H1N1 gevaccineerden!
  Uit recente gegevens gepresenteerd in een rapport aan het U.S Centers for Disease Control and Prevention’s (CDC) en Raadgevend Comite voor de Children’s Vaccines, over de gevolgen van H1N1-vaccinatie bij zwangere vrouwen, blijkt dat het aantal miskramen onder de zwangere vrouwen met 700 procent is gestegen ten opzichte van voorgaande jaren.
  Bron: http://www.naturalnews.com/030657_vaccines_miscarriages.html
  Getuigenissen over miskramen door de mexgriep-vaccins:
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/11/28/Shocking-Swine-Flu-Vaccine-Miscarriage-Stories.aspx
  cines-and-pregnancy-do-not-mix.html
  http://www.nrk.no/nyheter/1.6864604
  Hier is alle info van Dr. Mercola, auteur van de New York Times Bestsellers, ‘The Great Bird Flu Hoax’:
  http://www.mercola.com/forms/background.htm
  …over de ‘mexicaansegriep’-vaccinaties te vinden:
  http://search.mercola.com/results.aspx?k=H1N1
  Dr. Russel Blaylock toont d.m.v. wetenschappelijk onderzoek aan dat de (mexicaanse)griep-vaccins niet werken:
  http://www.russellblaylockmd.com/
  http://web.mac.com/rblaylock/Russell_Blaylock_M.D./Swine_Flu_Data.html
  De NOS meld nu op hun website: ‘Ouderen, die normaal gesproken altijd kwetsbaar zijn bij griepuitbraken, zijn relatief immuun voor deze vorm, doordat ze antistoffen hebben ontwikkeld door een virus dat in 1957 circuleerde.’
  Dat ouderen dan nog steeds gevaccineerd worden met dat h1n1-vaccin…
  De uitzending van Zembla over de ‘Overbodige Griepprik’!
  http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=35139&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1972&cHash=54bd4c7e9bf611345eaa1cbf1a40c7bd
  de uitzending van Nieuwsuur over ‘De gesponsorde pandemie van de Mexicaanse griepprik’:
  http://nieuwsuur.nl/onderwerp/198696-de-pandemie-die-geen-pandemie-was.html
  Onderzoeksjournalist Daan de Wit, heeft het onlangs verschenen boek ‘Dossier Mexicaanse Griep’ geschreven, met als doel: het leveren van een dossier voor een parlementaire enquête!
  Lees er hier meer over: http://www.dossiermexicaansegriep.nl/do.php
  In een interview met Radio Wereldomroep Nederland zegt hij hierover het volgende: “Onder druk van vaccin-producerende bedrijven is de definitie van een pandemie versoepeld. Daarmee was de weg vrij voor de inentingscampagne. Nooit is een stap terug gedaan om te kijken of die echt nodig was. Met een experimenteel vaccin bovendien.” “Er waren mensen die meer informatie wilden over het vaccin en de ingrediënten. Zij werden structureel tegengewerkt door de Nederlandse overheid. Terwijl die juist de taak heeft om de burgers te informeren, zodat zij zelf kunnen beslissen of ze het vaccin willen nemen. Hier is sprake geweest van een vaccinatiecampagne in plaats van een informatiecampagne.”
  Bron: http://www.rnw.nl/nederlands/article/vaccineren-plaats-van-informeren
  Citaat uit Dossier Mexicaanse griep:
  ‘De Mexicaanse griep is het grootste medische schandaal sinds de Tweede Wereldoorlog’, zegt de Belgische epidemioloog Luc Bonneux. Ook verteld hij dat hij veel heeft gezien, maar dat de Mexicaanse griep alles overtreft: de Mexicaanse griep was een ‘pseudopandemie’. Bonneux is ervan overtuigd dat er een parlementaire enquête moet komen naar de Mexicaanse griep-affaire.
  Lees hier meer citaten uit het boek: http://www.dossiermexicaansegriep.nl/p/25.html?m=13
  Beluister ook deze reportage van Argos, eerder dit jaar, over de gecreerde ‘griep-pandemie’:
  http://weblogs.vpro.nl/argos/2010/04/16/17-april-2010-de-maakbare-griep-pandemie/
  Lees hier de ongecensureerde mening van 2 artsen over de ‘mexicaansegriep’-vaccinatie-campagne:
  http://www.degezondepatient.nl/schertsonderzoek-naar-mexgriep-vaccinatie-18-nov-2010.html

 5. Het ging in de betreffende Zembla-uitzending ook veelvuldig over de verpleegkundige doelgroep… Of toch niet? Ik geloof het niet.
  Is de evidence sterk? Zou een stuk beter kunnen. In de context van de verpleegkundige werksfeer echter sterk genoeg wat mij betreft. Ik zou zelfs zeggen; JUIST omdat er in bepaalde groepen (ouderen, immunogecompromitteerden) minder werkzaamheid is te verwachten: cordon sanitaire. Daarnaast zijn influenza-uitbraken bijzonder nadelig voor de zorg op een afdeling. Zelfs übercriticus Bonneux heeft zich positief over vaccinatie van zorgverleners uitgelaten. Gaan we daarnaast natuurlijk ook netjes onze handen wassen, daar is übercriticus Jefferson dan weer helemaal voorstander van.
  En Blaylock? Give me a break… http://j.mp/h2X0jd
  Een in twijfel getrokken werkzaamheid van een middel met een zeer plausibel werkingsmechanisme en een zeer lange historie van gebruik. Dat vraagt ten eerste op z’n best om grote, goed opgezette trials. Wat veel van de mensen die de door Paul getoonde info verspreiden is echter iets heel anders. Dát is nl. juist de kant waar de angstzaaierij vandaan komt, mensen als Blaylock, Bleeker, Visser etc.

 6. Het kindje van 4 dat vorig jaar overleed aan de gevolgen van mexgriep had Astma, was kort-ademig en kreeg Astma-medicijnen… Waarom er dan gesproken werd van een ‘gezond kind’ dat overleed… Lijkt verdacht veel op Angstzaaierij.
  Voor de voorstanders van vaccins: Zembla maakte onlangs nog een uitzending over de griep-vaccins die volgens de Deskundigen NIET werken: ‘De Overbodige Griepprik’. En Dr. Russel Blaylock toont d.m.v. wetenschappelijk onderzoek aan dat de (mexicaanse)griep-vaccins niet werken:
  http://web.mac.com/rblaylock/Russell_Blaylock_M.D./Swine_Flu_Data.html

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.