Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

RIVM wil af van term ‘Mexicaanse griep’

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wil af van de term 'Mexicaanse griep', die sinds de komst van de griepepidemie in het land weer veelvuldig opduikt in de media.
RIVM wil af van term 'Mexicaanse griep'

Het gebruik van de term suggereert dat er een groot gevaar voor de volksgezondheid is, terwijl er in werkelijkheid sprake is van een gewone seizoensgriep, zei een woordvoerder van het RIVM zaterdag naar aanleiding van een bericht hierover in dagblad Trouw.

Griep uit Mexico
In de griep die nu rondwaart, overheerst de virusstam H1N1. Die dook voor het eerst op in april 2009 in Mexico. De ontdekking van deze virusstam veroorzaakte wereldwijd grote onrust, maar wetenschappers concludeerden vorige zomer al dat H1N1 niet dodelijker was dan andere griepvirussen. Daarmee werd de Mexicaanse griep gedevalueerd tot een ‘gewone’ seizoensgriep. In Nederland overleden vorige winter 63 mensen aan deze griep, terwijl bij een doorsnee griepepidemie tweehonderd tot duizend slachtoffers vallen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.