Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rol lector door Tweede Kamer bekrachtigd

De Wet Bescherming Namen en Graden Hoger Onderwijs is in de Tweede Kamer aangenomen. Het doel van de wet is onder andere het tegengaan van misbruik van de naam ‘Hogeschool’, ‘Universiteit’, ‘University’ en ‘University of applied sciences’.
lector.jpg
Het CDA heeft een amendement ingediend om de verantwoordelijkheden van de lector in deze wet vast te leggen. - Foto: Fotolia

Dit meldt de Vereniging van Lectoren op haar website. Het CDA heeft een amendement ingediend om de verantwoordelijkheden van de lector in deze wet vast te leggen. De Vereniging Hogescholen is zeer verheugd dat dit amendement is aangenomen omdat hiermee wordt benadrukt dat de activiteiten van lectoren behoren tot de kerntaak van een hogeschool. De inspanningen die hogescholen en de Vereniging van Lectoren de afgelopen twintig jaar hebben verricht om de lector als spil van het praktijkgericht onderzoek te positioneren, worden hiermee bekrachtigd. Tevens versterkt de verankering van de verantwoordelijkheid van de lector in de wet de transparantie over de functie van de lector richting samenwerkingspartners. De Vereniging van Lectoren heeft actief samengewerkt met de Vereniging Hogescholen om dit resultaat te bereiken.

Wat hebben lectoren Verpleegkunde gebracht? Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.