Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruim 120.000 verpleegkundigen tot nu toe geherregistreerd

Tot nu toe hebben ruim 140.000 verpleegkundigen een aanvraag ingediend voor de herregistratie in het BIG-register. Daarvan hebben 120.383 de registratie inmiddels binnen.
Ruim 120.000 verpleegkundigen tot nu toe geherregistreerd

Dat meldt het BIG-register op verzoek van Nursing.nl.

Aanvraag herregistratie

Op 1 januari 2013 telde het BIG-register 274.795 verpleegkundigen. Op het moment van schrijven hebben daarvan 140.104 collega’s een aanvraag tot herregistratie ingediend. Daarvan zijn op dit moment 120.383 verpleegkundigen echt geherregistreerd, maar dit aantal groeit nog per dag. Volgens Chantal Dijkstra van het BIG-register is op dit moment nog niet aan te geven hoeveel aanvragen toegekend of afgewezen zullen worden, of hoeveel verpleegkundigen uiteindelijk worden doorgehaald in het BIG-register. ‘De inhoudelijke beoordeling van aanvragen is nog bezig en verpleegkundigen kunnen nog bezwaar en beroep aantekenen tegen een eventuele afwijzing van de aanvraag.’

Dossier Herregistratie BIG

In dit dossier verzamelt Nursing het laatste nieuws, achtergronden en blogs over de herregistratie BIG. Lees verder.

Afzien

Wel verwacht het BIG-register dat ongeveer 30-35 procent van de verpleegkundigen zal afzien van herregistratie. De belangrijkste redenen daarvoor zijn pensionering, vertrek naar het buitenland, of ander werk dat niets meer te maken heeft met de individuele gezondheidszorg.

Nog niets gehoord?

Heb je herregistratie aangevraagd maar nog niets gehoord? Zolang de procedure loopt behoud je je BIG-registratie. Vraag je pas na 31 december aan, dan wordt de inschrijving doorgehaald. Uitstel is onmogelijk. Chantal Dijkstra: ‘Mensen die worden doorgehaald kunnen zich opnieuw inschrijven als ze voldoen aan de werkervaringseis of scholingseis die ook geldt voor herregistratie. Ook in 2014 is toetsing en scholing beschikbaar voor verpleegkundigen.’ De eerstvolgende datum voor de Cito-toets is 12 februari 2014.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.