Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruwaard van Putten failliet verklaard

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is vanmorgen failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag. Verpleegkundigen en andere medewerkers van het ziekenhuis krijgen formeel ontslag. De zorgverlening aan patiënten gaat vooralsnog onveranderd door.
Ruwaard van Putten failliet verklaard
Foto: ANP - Arie Kievit

Dat meldt Zorgvisie. Het ziekenhuis is niet meer in staat om verpleegkundigen en overig personeel deze maand te betalen. Daarom wordt de loonbetaling over de maand juni overgenomen door het UWV. Verpleegkundigen en overige medewerkers zullen dus met een vertraging van enkele weken hun volledige loon over juni ontvangen, inclusief eventuele toeslagen. Ook krijgen zij via het UWV hun loon over de nu lopende opzegtermijn.

Update: andere naam

Inmiddels hebben drie ziekenhuizen uit de Rijnmondregio verklaard dat zij in samenspraak met verzekeraars het ziekenhuis overnemen. Het gaat om het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Per direct heeft het Ruwaard een nieuwe naam: Spijkenisse Medisch Centrum. Een woordvoerster van het Maasstad Ziekenhuis heeft laten weten dat het het streven is om zo veel mogelijk van de werkgelegenheid te behouden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.