Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Samenwerking arts en verpleging moet beter’

Maar liefst 95 procent van de verpleegkundigen en 77 procent van de artsen vindt dat de samenwerking tussen hen stukken beter kan.
'Samenwerking arts en verpleging moet beter'

Dat blijkt uit onderzoek van verpleegkundig vakblad Nursing en het vakblad voor artsen Medisch Contact. Er zijn tweeduizend artsen en tweeduizend verpleegkundigen benaderd, voornamelijk in instellingen. Een betere communicatie en meer wederzijds respect zijn de grootste wensen voor een betere samenwerking.

Arrogantie
Bijna negen op de tien verpleegkundigen vinden dat artsen neigen naar arrogantie of dat ook daadwerkelijk zijn. Overigens vinden acht van de tien artsen dat zelf ook. Ruim dertig procent van de doktoren noemt verpleegkundigen juist arrogant.

Evidence based
In een voorgelegde casus handelt een arts tegen de evidence based richtlijnen bij decubitus in. De verpleegkundige wordt gevraagd dit ook te doen, maar zij kiest ervoor zich toch aan de richtlijn te houden en het advies van de arts dus te negeren. Bijna alle verpleegkundigen en artsen in het onderzoek vonden dit geen goede handelswijze van de verpleegkundige.

Nursing april is een combinummer van Medisch Contact en Nursing: hierin staat de samenwerking tussen arts en verpleegkundige centraal.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.