Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers wil verspilling in de zorg aanpakken

Er moet een einde komen aan verspilling in de zorg. Dat vindt minister Edith Schippers die geschrokken is van recent onderzoek dat uitwees dat patiënten in de thuiszorg gemiddeld voor zo'n 100 euro aan overgebleven medicijnen, verbandmiddelen en andere materialen thuis hebben liggen.
398pleister

 

De minister roept op tot actie op meerdere fronten. De farmaceutische industrie en verbandmiddelenproducenten moeten in overleg met de apothekers de verpakkingen kleiner maken. Verder wil ze dat zorgorganisaties en zorginstellingen bekijken hoe verpleegkundigen op verantwoorde wijze grote verpakkingen met medicijnen en verbandmiddelen voor meer dan één patiënt kunnen gaan gebruiken.

 

Specialistisch-verpleegkundigen

Schippers wil dat patiënten voor meer zorg in de buurt terechtkunnen. Dat kan door patiënten minder vaak te verwijzen naar ziekenhuizen. De huisarts kan met ondersteuning van specialistisch-verpleegkundigen en praktijkondersteuners veel meer zorg in de eerste lijn houden. Ook moet de verpleegkundige weer de wijk in, vindt ze, want dat bespaart tijd en geld. En ze roept artsen op het goedkoopste medicijn voor te schrijven.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.