Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Schippers wil vooral snijden in ouderenzorg

Om de Nederlandse zorg betaalbaar te houden, moet er vooral ingegrepen worden in de ouderenzorg. Dat stelt minister Schippers in haar column in Het Financieele Dagblad.
Schippers wil vooral snijden in ouderenzorg

‘De ouderenzorg moet bij de mensen thuis worden georganiseerd, met behulp van hun sociale netwerk, in plaats van dure instellingen’, betoogt Schippers. In fors snijden in het basispakket ziet Schippers niets. Bovendien valt de voornaamste winst volgens haar niet te behalen bij die ziekenhuizen, omdat het stelsel daaronder in de kern wel deugt.

Investeren in de zorg

Partijen die juist fors in de zorg willen investeren zoals de SP en de PVV, beticht Schippers van struisvogelpolitiek. ‘Er zitten grenzen aan wat mensen kunnen en willen uitgeven aan zorg. Wie nu zelf nooit zorg gebruikt, betaalt wel 25 procent van zijn inkomen. Dat is heel solidair en moet zo blijven, maar je moet wel zorgen dat mensen dat in de toekomst nog willen blijven doen.’

Kritiek
De SP en GroenLinks hebben felle kritiek geuit op de uitspraken van Schippers in haar column. De partijen noemen de plannen van Schippers dubbelhartig en wonderlijk.

Door: redactie Nursing

Weet jij al waarop je gaat stemmen? Lees hier zorgstandpunten per partij!

Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing


Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

7 REACTIES

 1. Als mw Schippers wil snijden, laat ze dan een heel scherp mes gebruiken en alle overtollige geldverslindende nergens verstand van hebbende instanties,zoals indicatie commissies e.d, en overbodige managers wegsnijden.De echte zorg kan dan intact blijven.

 2. Lees alle reacties
 3. laat schippers eens voor alle takken van de zorg 1 maand voor elke tak meewerken zo dat ze kan meemaken hoe het er op alle werkvloeren er aan toe gaat en laat haar dan nog eens haar mening geven. waar ze nu mee bezig is kan niet zo ga je niet om met mensen. het zijn geen cijfers of papieren waar ze nu mee bezig is. maar mensen met gevoel en een eigen mening.

 4. Naar mijn mening is er niks mee als er meer op thuiszorg wordt gericht.
  Maar dan moet je dat niet halfslachtig gaan doen met als doelstelling: hier heb je die ouwe,zoek het zelf maar uit-formule.
  Dan moet je thuiszorg ook echt gaan verstevigen.
  Dit verhaal moet dan het tegenwicht vormen voor intramurale zorg..te duur.
  Dat is natuurlijk deels waar, maar ik denk dat dit niet sec aan de zorg ligt maar aan de vele partijen die er belangen hebben en uit de ruif mee willen eten…
  verder vraag ik me af of goede thuiszorg nu echt goedkoper zal zijn als de intramurale zorg beter wordt gesaneerd.Dat kon wel eens tegenvallen.
  Maar ja, er heeft iemand geroepen over verplichte deelname en de VVD ruikt dan meteen de voordelen van negatieve privatisering..zadekl er maar een ander mee op.
  De VVD is ook sterk in getrapte bezuinigingsaanpak, pak intramuraal aan, daarna volgt weer aanpak van de de thuiszorg..
  (Vgl Kamp en sociale voorzieningen. Werk iedereen in de bijstand en pak dan vervolgens de bijstand aan-streken.)
  Het wordt wel tijd voor maxima in de gezondheidszorg.Privatisering en vrije markt zijn niet geschikt voor publieke zaken.Dat loopt volledig uit de hand..
  hoe jammerdat misschien ook is, je kunt met een gelimiteerd budget gewoon niet alles doen.Hebzucht van belanghebbenden is niet te stillen, dat gaat altijd ten koste van iets anders

 5. Mw. Schippers weet niet waar ze het over hebt. dit doe je ouderen niet aan!!! laat ze bezuinigen in de ziekenhuizen of op salarissen van specialisten en op al het management in heel de zorg die strijken veel geld op. maar niet van zorg aan de ouderen die heel hun leven krom hebben gelegen van werken. nu gaat ze de thuis zorg weer extra belasten met “laat ouderen zoveel en lang mogelijk thuis” ben je lekker mee, verpieter en wordt maar eenzaam thuis. hoeveel ouderen zie je juist opknappen in een instelling ? veel de aandacht van elkaar de gezelligheid en 24 uur zorg op zeer korte afstand !! dus Mw. Schippers ga eens wat meer langs bij de ouderen !! en ga je huis werk over doen…..meer handen aan bed en al die administratie naar 1 persoon een afdelingssecetaresse b.v dat scheelt vele uren aan werk wat je in de zorg kan steken.

 6. domme verkiezingsretoriek van mevrouw Schippers: ieder die nu 25% van zijn inkomen aan zorgkosten betaalt, betaalt dat ook voor zijn eigen grootouders, zijn ouders. En tenslotte voor zichzelf…………..Mw. Schippers probeert op deze manier jonge , fitte, gezonde VVD stemmers te winnen maar zal ineaald worden door de tijd!

 7. lekker gezegd, maar nu nog uitvoeren, want dat moet dan met Volledig Pakket Thuis en als je de pech hebt dat je bij zorgkantoor CZ zit voor je financiering kun je daar mooi naar fluiten want die geven geen VPT af aan een zorginstelling. te dure zorg noemem ze dat…..Laat Mw Schippers eens gaan praten met de werkvloer ipv domme ideëen spuien. en denk ook aan de gemeenten die al die fijne zorg dadelijk uit de WMO moeten gaan organiseren en betalen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.