Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers wil vooral snijden in ouderenzorg

Om de Nederlandse zorg betaalbaar te houden, moet er vooral ingegrepen worden in de ouderenzorg. Dat stelt minister Schippers in haar column in Het Financieele Dagblad.

‘De ouderenzorg moet bij de mensen thuis worden georganiseerd, met behulp van hun sociale netwerk, in plaats van dure instellingen’, betoogt Schippers. In fors snijden in het basispakket ziet Schippers niets. Bovendien valt de voornaamste winst volgens haar niet te behalen bij die ziekenhuizen, omdat het stelsel daaronder in de kern wel deugt. 

Investeren in de zorg

Partijen die juist fors in de zorg willen investeren zoals de SP en de PVV, beticht Schippers van struisvogelpolitiek. ‘Er zitten grenzen aan wat mensen kunnen en willen uitgeven aan zorg. Wie nu zelf nooit zorg gebruikt, betaalt wel 25 procent van zijn inkomen. Dat is heel solidair en moet zo blijven, maar je moet wel zorgen dat mensen dat in de toekomst nog willen blijven doen.’

Kritiek
De SP en GroenLinks hebben felle kritiek geuit op de uitspraken van Schippers in haar column. De partijen noemen de plannen van Schippers dubbelhartig en wonderlijk

Bron: ANP / Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.