Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SEH-verpleegkundigen UMC St Radboud ILS-gecertificeerd

Alle SEH-verpleegkundigen van het UMC St Radboud zijn ILS- gecertificeerd. ILS, Immediate Life Support, verbetert de herkenning van signalen van een mogelijke hartstilstand en verbetert de zorg.

De ILS-cursus is speciaal gericht op het herkennen van signalen en het opstarten van de juiste zorg in teamverband. De SEH van het UMC St Radboud is de eerste afdeling in Nederland die officieel gecertificeerd is.

Kwaliteit van zorg
‘Met de ILS neemt de kwaliteit van de reanimatiezorg toe en kunnen we voor patiënten een nog veiligere omgeving creëren’, zegt afdelingshoofd Michael Edwards. Goede informatieoverdracht en snel handelen zijn essentieel bij mensen met tekenen van een dreigende hartstilstand. Hoe meer medewerkers geschoold zijn in het herkennen van signalen die tot een hartstilstand kunnen leiden, hoe sneller voorzorgsmaatregelen genomen kunnen worden. ‘Daarnaast leert ILS medewerkers om nóg beter samen te werken in een advanced life support team en vergroot het de reanimatievaardigheden. Ook dit komt ten goede aan de reanimatiezorg.’

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen
Bron: UMC St Radboud

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.