Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sensire ontslaat 800 thuiszorg medewerkers

Thuiszorgorganisatie Sensire stopt met de huishoudelijke verzorging en zal ontslag aanvragen voor 800 thuiszorgmedewerkers.
Sensire ontslaat 800 thuiszorg medewerkers

Dit meldt Zorgvisie. Het financieel risico is door de bezuinigingen te groot geworden, aldus Sensire. Vanaf 1 januari 2014 zullen de medewerkers huishoudelijke verzorging van Sensire niet meer voor Thuishulp Sensire B.V. werken. De thuiszorgorganisatie overlegt met de gemeenten in Oost-Gelderland over een alternatief voor deze medewerkers en hun klanten. ‘Het is nog niet duidelijk hoe dit alternatief eruit komt te zien,’ aldus Sensire, maar vast staat dat de huidige constructie stopt en 800 thuishulpmedewerkers ontslagen moeten worden.

‘Drastische bezuinigingen’

De beslissing komt voort ‘uit de drastische bezuinigingen op thuishulp hv1 en hv2, die de overheid gaat doorvoeren. Gemeenten zijn nu bezig hun beleid daarop aan te passen. Ze kunnen nog geen nieuwe contracten afsluiten met zorgorganisaties. De bestaande contracten voor thuishulp lopen af op 31 december 2013. Door nu collectief ontslag aan te vragen voor alle thuishulpmedewerkers, voorkomt de organisatie een groot financieel risico.’

Klanten

Voor de ontslagen thuishulpmedewerkers ligt een sociaal plan klaar en vallen zij onder de wachtgeldregeling van de CAO. Sensire moet het collectieve ontslag zes maanden van tevoren aanvragen. Vandaar dat het besluit nu genomen is. Sensire zegt er alles aan te doen om te zorgen dat klanten hun vertrouwde hulp kunnen behouden. De problemen met de thuishulp heeft volgens Sensire geen gevolgen voor de andere diensten van de organisatie, zoals de wijkzorg waarbij mensen thuis verpleegd worden.

‘Hard gelag’

Staatssecretaris Van Rijn noemt het aangevraagde ontslag van achthonderd medewerkers van thuiszorgorganisatie Sensire ‘een hard gelag’. Hij hoopt dat zorgorganisaties snel met gemeenten om de tafel gaan om te overleggen over het nieuwe thuiszorgbeleid.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.