Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Sensor tegen ‘kwijtraken’ apparatuur

Nieuwe draadloze sensornetwerken zorgen ervoor dat je verplaatsbare spullen in het ziekenhuis zoals infuuspompen en monitorapparatuur niet meer 'kwijtraakt'.
Sensor tegen 'kwijtraken' apparatuur

‘Het kwijtraken van voorwerpen in ziekenhuizen is een serieus probleem,’ zegt Siebren de Vries, directeur van het ICT-bedrijf Chess. ‘De verpleegkundigen zoeken zich een ongeluk naar de spullen en daardoor worden vaak meer spullen aangeschaft dan nodig is.’ Met behulp van een draadloos sensornetwerk van het project Sensor Technology On Radio Modules (STORM) kan ieder item op elk moment worden opgespoord.

Infuuspompen
Het project ontwikkelt applicaties voor draadloze sensornetwerken, bestaande uit duizenden ‘knopen’ die draadloos communiceren met een centraal computernetwerk. De knopen bevatten een chip met een geheugen, een radio, een batterij en een antenne. Ze zijn te bevestigen op voorwerpen in een ziekenhuis die gemakkelijk zoek raken. Dit geldt voor infuuspompens, meetapparaten, monitorapparatuur en andere ‘verplaatsbare’ voorwerpen.

Medicijnkarretje te warm
De knopen bevatten sensoren van elk type. Met behulp van sensoren die de temperatuur meten, is bijvoorbeeld te controleren of een medicijnkarretje niet te warm wordt.

Door: redactie Nursing

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.