Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SIRE lanceert actie ‘Handen af van onze hulpverleners’

De Stichting Ideële Reclame SIRE heeft de campagne Handen af van onze hulpverleners gelanceerd. Met de campagne wil SIRE het publiek erop wijzen dat hulpverleners met respect behandeld moeten worden.

Uit een onderzoek dat bureau Trendbox in opdracht van SIRE heeft gehouden onder 501 mensen, blijkt dat 85 procent van de Nederlanders geweld tegen hulpverleners ‘meer dan zat is’. Meer dan 40 procent verwacht dat het geweld alleen maar zal toenemen. 17 procent van de ondervraagden vindt dat het geweld behoort tot het beroepsrisico.

 

Conventie van Nederland
Voor de actie heeft SIRE de website De Conventie van Nederland gelanceerd, een speciale versie van de Conventie van Genève waarin is geregeld dat hulpverleners in tijden van oorlog een beschermde status hebben. “Als we in oorlogstijd respect hebben voor hulpverleners… waarom dan niet in vredestijd?”, vraagt SIRE zich af.

Hogere boetes
Het Openbaar Ministerie verhoogt rond de jaarwisseling de boetes voor agressie tegen hulpverleners. Normaal wordt een sanctie voor dit soort misdrijven al verdubbeld. Tijdens Oud en Nieuw komt daar nog eens 50 procent bij.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.