Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slimste IC-verpleegkundigen werken in Hilversum

MAARSSEN - Drie IC-verpleegkundigen van Ziekenhuis Hilversum wonnen vrijdag de CAMERA Intensive Care Kenniskwis van Venticare. Hun kennis werd beloond met een wisselbeker en duizend euro.    

Het team sloeg zich door bijna veertig multiple choice-vragen heen zoals: ‘waarvan is sprake bij een acute respiratoire acidose?’ Het ging om een afvalrace in drie rondes tijdens Venticare 2006 in de Jaarbeurs in Utrecht. De vragen gingen over beademing, voeding, hartritmestoornissen, shock en andere IC-onderwerpen. In totaal deden twaalf teams van IC-verpleegkundigen mee plus een team van IC-studenten.

Eerste keer

Venticare organiseerde de kennisquiz voor het eerst. De prijs was afkomstig van CAMERA, het opleidingsinstituut voor de verpleegkundige vervolgopleiding Intensive Care van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Venticare is een ideële organisatie die zich richt op bijscholing van medewerkers in de acute zorg.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.