Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Social media amper gebruikt voor gezondheidsvragen’

Slechts 6 procent van de Nederlanders heeft social media in 2011 benut om informatie over hun gezondheid te verkrijgen. De huisarts is daarentegen wel populair en werd door driekwart van de Nederlanders geraadpleegd. Dat blijkt uit onderzoek van I’m Research onder 22.493 respondenten in 28 landen wereldwijd.

Vergeleken met andere landen zetten Nederlanders social media opvallend weinig in voor gezondheidsvragen. Slechts 2 procent van de Nederlanders gebruikt bijvoorbeeld Facebook of Twitter, 4 procent kijkt op blogs en bezoekt fora. In landen als China, Maleisië en Pakistan worden deze middelen veel vaker ingezet, zo stelt het onderzoeksbureau. In Pakistan bijvoorbeeld weet maar liefst driekwart van de respondenten social media te vinden als informatiebron voor vragen over de gezondheid.

 

Onderzoek
Het onderzoek, de Iris Global Health Survey 2011, is uitgevoerd in 28 landen in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Afrika. Er zijn tussen augustus en oktober 2011 22.493 interviews afgenomen, waarvan 1.062 in Nederland.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.